Spring naar inhoud

Het bedrog van populisme

3 maart 2014

Vandaag schrijft Daan Sloos in zijn column op dichtbij.nl over zijn visie op bijstand en werk. Hij geeft eigenlijk best een aardige visie, met sociale maatregelen. Hij schrijft daar:

Leefbaar Leiden wil:

– De uitkeringsgerechtigden serieus nemen en respecteren

– Stoppen met het instrument van ‘tegenprestatie’, teneinde verdringing op de arbeidsmarkt voorkomen.

Je zou bijna denken dat we nader tot elkaar komen……Het probleem is echter dat dit in directe tegenspraak is met het Leefbaar Leiden verkiezingsprogramma. Daarin staat:

– Zet mensen met een uitkering weer aan het werk

Mensen die gebruik maken van de verzorgingsstaat, door middel van een uitkering, moeten verplicht worden om werk te verrichten ter bevordering van de algehele leefbaarheid in Leiden. 

Voor de tweede keer in een week zegt Leefbaar Leiden dus twee compleet verschillende dingen over hetzelfde onderwerp. Ik zou graag een volwassen debat met Leefbaar Leiden willen voeren, maar op deze manier wordt dat wel onmogelijk. Sloos zegt gewoon wat hij denkt dat zijn publiek op dat moment wil horen en geeft geen antwoord als ik hem een vraag stel.

Door steeds wisselende beloftes te doen, en die vervolgens niet waar te maken, bedrijft Leefbaar Leiden het soort politiek waardoor mensen hun vertrouwen verliezen. Dat is het bedrog van populisme.

One Comment leave one →
  1. 3 maart 2014 13:39

    Klopt hierdoor verliezen de mensen het vertrouwen in de politiek. Maar het ergste is dat dit soort partijen nog wel snel de zetels en daarmee ook ons belastinggeld inpikt om daarna niets meer van zich te laten horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: