Spring naar inhoud

GroenLinks Leiden en Eerlijke kansen slaan de handen ineen

7 februari 2014

Vanaf zaterdag 8 februari bieden GroenLinks en Eerlijke kansen Leiden de mogelijkheid een bamboe fiets ter waarde van 849 euro te winnen.

Bamboe fiets Eerlijke kansen

Eerlijke Kansen, een bedrijf dat begin 2010 is opgericht door Joep van Ginderen, verkoopt bamboe fietsen in Nederland.  De frames worden met de hand gemaakt (in ±80 uur) van lokaal bamboe in Ghana en afgemonteerd met kwaliteitsonderdelen in Amsterdam (sociale werkplaats) en Leiden. Zodoende bieden ze kansen en inkomsten aan mensen die ze graag benutten. De gedachte is dat handel de beste ontwikkelingshulp is (trade, not aid). De bouwers ontvangen een eerlijk salaris en kunnen zodoende hun gezin onderhouden.

Eigenaar Joep van Ginderen  “Wij maken samen een mooi groen statement. Groen moet je doen. De keuze van de consument  bepaalt of welvaart eerlijk verdeeld wordt. Die keuze geldt net zo hard voor de gemeenteraadsverkiezingen.  Daarom zijn wij blij met deze samenwerking.

GroenLinks lijsttrekker Pieter Kos is trots op de samenwerking. “Joep is een echte Leidse ondernemer met een sociaal en groen hart. Dat wij hem kunnen steunen én iemand gelukkig kunnen maken  met een bamboe fiets is een prachtige win-win. Helemaal in de geest van Joep zijn eigen filosofie over eerlijke handel.”

Maximaal 85 loten worden op naam verkocht voor tien euro per stuk. De loten zijn te koop in het GroenLinks campagnecentrum aan de Breestraat 122. De winnaar wordt op 13 maart om 19 uur bekend gemaakt.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: