Spring naar inhoud

Waarom financiele waarschuwing parkeergarages niet gemeld aan de raad?

23 december 2013
Lege_garageOnlangs bereikte mij het bericht dat de concerncontroller een waarschuwing aan het college heeft gegeven over de financiële risico’s van de twee geplande parkeergarages. Net als GroenLinks maakt de controller zich grote zorgen over het financiële risico dat de gemeente loopt met de exploitatie van de twee garages.Informatie die zo gevoelig ligt als deze hoort aan de gemeenteraad gegeven te worden. De exploitatie was een heet hangijzer in de bespreking. Deze onvolledige informatievoorziening moet door het college direct worden hersteld.

De concerncontroller heeft een bijzondere positie binnen de gemeente. Volgens het organisatiebesluit (artikel 15 lid 3) kan de concerncontroller het college rechtstreeks adviseren voor zaken die te maken hebben met het aangaan van risico’s en de integriteit van het bestuur en de organisatie. Blijkbaar heeft de concerncontroller daar in dit geval aanleiding toe gezien.

De exploitatie van de garages waren voor GroenLinks, en andere fracties in de gemeenteraad, een groot punt van zorg tijdens de bespreking in de raad. Het risico dat de gemeente loopt op deze garages zet de begroting voor de komende jaren zeer sterk onder druk. Jaren waarin er met de overdracht van taken op het gebied van jeugdzorg, passend onderwijs en thuiszorg toch al een zware druk ligt op de financiële positie van de gemeente.

Wat GroenLinks betreft is het besluit om toch met vliegende politieke haast deze garages aan te besteden financieel volstrekt onverantwoord en onzorgvuldig.

Daarom vandaag de volgende vragen aan het college gesteld:

1.Is het college bereid het advies van de concerncontroller onmiddellijk met de raad te delen?

2.Waarom heeft het college er niet voor gekozen om dit zeer relevante advies voorafgaande aan de bespreking in de gemeenteraad met de fracties te delen en openbaar te  maken?

3.Hoe rijmt wethouder van Woensel dit advies met zijn opmerkingen over een conservatieve exploitatieverwachting?

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: