Spring naar inhoud

Lijstjestijd!

19 december 2013

Eline Levering, alom bekend als de c(h)ampagnekoningin van GroenLinks Leiden publiceerde onlangs in de rubriek politiek talent op www.leidsch.nu een overzicht van de beste acties die GroenLinks leiden in 2013 heeft georganiseerd. Het is tenslotte lijstjestijd! Daaarom op mijn blog in de reprise (omdat ik er stiekum wel heel trots op ben dat wij zo een toffe club zijn;-))

Politiek Talent

2013 in 10 Groene, Linkse en Leidse acties

December, het is weer de tijd van de lijstjes, jaaroverzichten en ‘het beste van 2013’. Daarom dit keer een poging tot ‘Het beste van GroenLinks Leiden in 2013″. De momenten en de acties waar ik het meest van genoten heb. Omdat je nu eenmaal het héle jaar actief bent in de stad, en niet alleen in campagnetijd.


(1) GroenLinks bij NL Doet Wat mij betreft een van de gaafste acties van het jaar: meedoen met NL Doet. Op deze dag zijn er in heel Nederland duizenden vrijwilligers op de been om met elkaar de handen uit de mouwen te steken. In 2013 deed GroenLinks met vele vrijwilligers mee op twee plekken: Peutertuin de Gouden Poort en biologisch theehuis De tuin van de Smid in Cronesteijn.

(2)  Plasticvissen Ook in 2013 zette GroenLinks door met het plasticvissen. In maart tijdens wereldwaterdag: terwijl het ijskoud was gingen dappere vrijwilligers het water op. In mei met studenten van Catena, Minerva en Quintus. En in augustus met Bram van Ojik. Hij vertelt hier hoe hij het vond.

(3) Zonnebloemenactie In het kader van ‘sunflower day’, deelden we zonnebloemen uit bij station Leiden centraal, en gingen daarna in groepjes de stad in om op wilde plekken zonnebloemzaadjes te zaaien.

(4) Stadsschapen Raadslid Walter van Peijpe stelde vragen over de mogelijkheden van een kudde stadsschapen voor Leiden. Wie A zegt moet Behehehe zeggen, aldus Walter. Dus toog hij Leiden in met een kudde. (Het blijft niet bij een eenmalige actie. De stadsschapen zijn opgenomen in ons verkiezingsprogramma De Creatieve Stad).

(5) Die garage staat toch leeg…. Omdat die garage toch de helft van de tijd leeg staat, maakte GroenLinks Leiden op een ludieke manier gebruik van twee dekken van de Morspoortgarage en organiseerde een zaalvoetbaltoernooi. Teams van GroenLinks voetbalden onder andere tegen een team bewoners van de Marislaan, die blij waren met het voorstel van GroenLinks om de parkeergarage bij hen in de buurt, niet te ontsluiten via hun mooie oude wijk.

(6) Summerjazz Een team enthousiaste vrijwilligers zette zich in juni in bij Summerjazz, dat binnen enkele uren uitverkocht was! Een geweldige sfeervolle editie en ontzettend gaaf om met enthousiaste leden bij te kunnen dragen aan een bruisend creatief Leiden.

(7) Blije bijen Op initiatief van Joost Hartlief plaatsten we samen met de Leidse bond van Speeltuinverenigingen 50 bijenhotels bij 6 Leidse Speeltuinverenigingen.

(8) Bezoek aan de Oostvlietpolder Een ontzettend belangrijk onderwerp, dat voortdurend onze aandacht verdient en heeft; het groen houden van de Oostvlietpolder. Bij een werkbezoek met de Vrienden van de Oostvlietpolder wordt weer eens duidelijk welke vernietigende effecten de Rijnlandroute zal hebben op de laatste polder van Leiden. Je kunt het zien in deze film:  YouTube
(9) Roze brillen tegen homodiscriminatie Samen met andere partijen deelden we roze brillen uit op de Haarlemmerstraat om duidelijk te maken dat discriminatie van homo’s onacceptabel is. Een vrolijke actie met volop steunbetuigingen.

(10) Singelparkposters langs de singel Start het Singelpark nu! GroenLinks Leiden maakte een cartoon over het Singelpark, om duidelijk te maken dat het Singelpark, een plan van Leidenaren, er moet komen en dat de vaart erin moet blijven. In no time werd de poster verspreid langs de singels en onder andere aan de Witte Singel en de Zijlsingel was de cartoon bij vele huizen te zien.  Deze top10 had gemakkelijk een top50 kunnen worden, maar een mens moet kiezen. Benieuwd wat 2014 brengt!

One Comment leave one →
  1. 20 december 2013 01:29

    Geen verkeerd jaar geweest 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: