Spring naar inhoud

De nieuwe ster van Leefbaar Leiden

9 december 2013

De politieke kameleon Daan Sloos richt zich na zijn tijd als SP raadslid en daarna Leefbaar adept nu vol op de PVV kiezer. Met Tomas Kok heeft hij een slimme kerel aan de haak geslagen. Tomas deed al ervaring op bij de PVV fractie in Utrecht, en is nu de tweede man op de lijst achter Daan Sloos bij Leefbaar Leiden.  Ook de andere 8 deelnemers aan de verkiezingen bij Leefbaar zijn bekend. De enige vrouw op de lijst wil Leiden vooral ‘beschermen tegen teveel buitenlandse invloeden”. Een nieuwe koers dus voor zwabber Sloos. Het afgelopen jaar leek hij zich vooral te richten op de kiezers van de 55+ partij, maar na het vertrek van Henk Krol lijkt dat electoraat te slinken, dus de kaarten zijn geschud, op naar de PVV standpunten.

Eerlijk gezegd vind ik het optreden van Tomas Kok tot nu toe wel een stuk prettiger dan dat van zijn voorganger Anand Soekhoe. Anand ging ieder debat uit de weg, kwam nooit opdagen bij vergaderingen en als ik hem op Twitter van repliek diende voor zijn dwaze uitspraken kreeg ik direct een brief van zijn advocaat dat er aangifte gedaan zou worden. Vrijheid van meningsuiting is blijkbaar eenrichtingsverkeer voor Anand Soekhoe. (nooit meer wat van die advocaat gehoord trouwens)

Tomas Kok is aanwezig bij de vergaderingen en verdedigt zijn standpunt, zo hoort dat. Feitelijk is hij op dit moment de enige Leefbaar man die dat aandurft want de optredens van Sloos in de gemeenteraad kenmerken zich vooral door door onnavolgbare warrige stellingnames en jij-bakken na ieder interruptie.

Tomas KokTomas heeft onlangs het Leidsch manifest gelanceerd, waarin hij de verzetsdaden van Erik Hazelhoff roemt en die in verband probeert te brengen met het ageren van de PVV tegen linkse indoctrinatie.

Het is vreemd om zo te koketteren met de beroemde Leidse verzetsstrijder Erik Hazelhoff wanneer je steevast met een NSB vlaggetje op je revers de vergaderingen bijwoont.

Universiteiten doen volgens Kok aan linkse indoctrinatie, en wanneer je niet in het verzet zat als Leidse student tijdens de tweede Wereldoorlog was je een lafaard (vraag het je grootouders nog eens na of die scheidslijn echt zo scherp lag zou ik zeggen) Kok schrijft “De dappere professoren werden opgepakt of ontslagen en de goede studenten verdwenen in het verzet. De lafaards bleven over, die wilden gewoon carrière maken en zich niet bemoeien met de gebeurtenissen die zich om hen heen voltrokken.”

Ik zal in de gemeenteraad en daarbuiten de standpunten van de lokale PVV club van Sloos bestrijden. De manier waarop zij verzetsstrijders roemen en onderwijl een NSB vlag op hun jasje dragen, doet mij gruwen.  Maar het is wel goed om te constateren dat ze via Tomas Kok nu in ieder geval terug durven praten.

32 reacties leave one →
 1. gerard van hees permalink
  12 december 2013 12:48

  Pieter,

  wat mij dan weer opvalt aan Leefbaar Leiden is dat ze als lokale partij parasiteren op landelijke zaken zoals Jihadstrijder, vandaag in het LD Volkert vd G. mag niet naar Leiden.Liften op zaken die elders spelen en lokale thema’s links laten liggen. Kortom, Wilders bepaalt inderdaad de agenda van Sloos.

 2. Richard Heruer. permalink
  16 december 2013 10:42

  Beste Pieter,

  Jammer dat je je niet bezig houdt met wat er bij de mensen leeft en je je alleen bezig houdt met het ageren tegen leefbaar leiden (Vooral tegen de heer A. Soekhoe).
  En om nu met een vergelijking van de NSB te komen, jammer.
  Hopelijk dat Leefbaar Leiden hierdoor meer stemmen krijgt dan jouw partijtje.

  Groeten, Richard.

  • 16 december 2013 11:44

   Beste Richard,
   Dank voor je reactie. Benieuwd wat mensen dan volgens jou bezig houdt?
   Hartelijke groet,
   Pieter

 3. Richard Heruer. permalink
  16 december 2013 13:10

  Beste Pieter,

  Graag gedaan.
  Wat mij in ieder geval bezig houdt en ik denk met mij velen zijn o.a. de vele criminele Marokkanen.

  Hoe willen jullie dit probleem aanpakken?

  Hartelijke groet,
  Richard.

  • 16 december 2013 13:17

   Beste Richard,
   Dank, dan wijs ik je er ten eerste graag op dat Leefbaar leiden de afgelopen 4 jaar niet 1 voorstel heeft ingediend dat gaat over dat onderwerp. Er zijn overigens wel meer onderwerpen te benoemen als baanzekerheid en goede thuiszorg. ook daar heeft Leefbaar leiden niet 1 voorstel over ingediend. Groenlinks heeft de afgelopen 4 jaar vele voorstellen over die onderwerpen ingediend, die je ook hier op mijn blog kunt teruglezen. Bijvoorbeeld onlangs over specifieke hulp aan oudere werklozen die moeilijk aan een baan komen. Of de strijd voor 1 persoon aan je bed van de thuiszorg, in plaats van iedere dag een andere omdat dit 10 cent per uur goedkoper is. Nooit heb ik Leefbaar/PVV daarover een voorstel zien doen, dus je hoop dat zij groter worden dan wij is echt alleen gebaseerd op dat ene onderwerp?

   Als het gaat over integratie zijn wij regelmatig in gesprek gegaan met de Marokkaanse (en andere) gemeenschap. Zij zien gelukkig zelf ook dat er veel niet goed gaat. De enige manier om dat op te lossen is door gelijkwaardigheid en overleg. De verdeeldheid en het makkelijke roepen “dan ga je maar naar je eigen land’ lost niets op. Sterker nog, het brengt een oplossing alleen verder weg.

   Hartelijke groet,
   Pieter

 4. Richard Heruer. permalink
  17 december 2013 10:50

  Beste Pieter,

  Dank je wel voor je antwoorden.
  Ik ga hier over nadenken.

  Hartelijke groet,
  Richard.

 5. Richard Heruer. permalink
  17 december 2013 15:59

  Ik lust geen koffie…maar anders zie ik je wel in de Kuip….hahaha.

 6. 17 december 2013 17:21

  Ik hoef niet zo nodig in de publiciteit omdat ik veel mensen help hen de weg te wijzen of aan de hand meenemen omdat drempels te hoog zijn. Wel blijf ik naar mensen luisteren, ook allochtonen, die eigenlijk bewoner dus Leidenaar zijn. Helaas blijven zij allochtoon. Wat ik ook heb geprobeerd om daar verandering in te brengen. Vorige maand had ik een oud Hollander op bezoek, zijnde tweede generatie Hollander in Canada. Hij sprak geen woord Nederlands omdat hij nu Canadees is en Engels spreekt. Hij zegt ook Canadees te zijn. Om te testen vraag ik wel een aan een allochtoon van Marokaanse afkomst (derde generatie): “Wat ben je Nederlander of Marokaan?” Telkens krijg ik als eerste antwoord: “Marokaan”. Die wonen in Marokko, jij woont toch in Nederland? Even stel en dan: “Ja, als je het zo stelt”. Dan vraag ik me af, heb ik als Nederlander gefaald of hij als Marokkaan? Ik probeer dat als Duo Raadslid van Leefbaar Leiden onder de aandacht te brengen. Ik heb dan ook geen moeite met Marokkanen maar met hun religie, die ze mij wel proberen op te dringen door onze cultuur af te nemen door te zeggen dat wij Nederlanders ons moeten aanpassen aan die andere culturen. Ja, hoor. Ik lust ook Spagetti, Kabab, Tappas, Couscous, Nasi, Bahmi, enz. Dus heb me al aardig aangepast dacht ik zo. Maar Boerenkool met worst, en Hutspot met klapstuk?
  Want Anand betreft, hij retweet heel veel. Zegt zelf niet zoveel. Maar als je alles op een hoop gooit is het wel heel veel. Het zijn toch enge zaken waarvan hij ons deelgenoot van maakt. Ook ik vind dat eng. Mijn welgemeende collega was verbaasd wat hij dan zou vinden toen ik de commissie R&R voor hield eens te gaan Googlen op Sharia en dan op Afbeeldingen. Woorden zijn dan niet nodig. Hoe extreem zijn de Islamieten hier in Leiden? Niemand durft daar op in te gaan. Maar toch….. Blijft waakzaam!!! Oh ja, dat speltje van die vlag? Dat verkeerde mensen misbruik maakten van de vlag Oranje Blanje Bleu, wil niet zeggen dat die vlag fout is. Ook de Centrum Democraten misbruikten de huidige Rood Wit Blauwe vlag. Moeten we die dan ook maar afschaffen?
  Ach weet je wat, er moet toch gezeikt worden tegen collega’s. Mensen die gekozen zijn door de bevolking van Leiden of in geval van de PVV door de bevolking van Nederland. We hebben het in een klein berichtje in het Leidsch Dagblad kunnen lezen. Politicus van het jaar 2013, gekozen door het volk: Geert Wilders. Hoe zou dat komen dat hij zo populair is?
  Dat bedoel ik hier te zeggen.
  En als collega, wens ik alle Groenlinkers allemaal fijne Kerstdagen en besef nog maar eens goed, waarom wij deze dagen dat feest vieren.

  • 26 december 2013 22:38

   Alinea’s, alsjeblieft dit is heel moeilijk te lezen!

   Maar het volgende:” Helaas blijven zij allochtoon. Wat ik ook heb geprobeerd om daar verandering in te brengen.”

   Ik neem aan dat je had geprobeerd om de definitie van het woord allochtoon aan te passen, aangezien de definitie van het woord “allochtoon” los staat hoe aangepast iemand wel of niet is?

  • 26 december 2013 22:48

   “…nog maar eens goed, waarom wij deze dagen dat feest vieren…”

   Waarom deze dagen? Nou omdat het een Germaanse traditie was om midwinter het joelfeest te vieren, waarbij de boze geesten werden verjaagd en de zonnewende werd gevierd.

   • 28 december 2013 03:03

    Aannames doe je in de wetenschap. Hier niet. Dus… ik heb niet geprobeerd het woord allochtoon aan te passen. Wel geeft dat woord al een tweedeling. Wij en zij, terwijl ik als wijkvoorzitter heb geprobeerd met en over “bewoners” te praten en niet met zij en wij. Maar dat kan je je vast niet voorstellen. Toch ken ik vele “zij” bewoners die wel met mij praten en/of groeten. Omdat ze mij kennen als een bewonersvertegenwoordiger en niet voor voor autochtonen.

   • 28 december 2013 03:04

    …Germaanse traditie….. Oke volhouden….

  • 26 december 2013 23:10

   @” Ik heb dan ook geen moeite met Marokkanen maar met hun religie, die ze mij wel proberen op te dringen door onze cultuur af te nemen door te zeggen dat wij Nederlanders ons moeten aanpassen aan die andere culturen”

   Dus Marokkanen vertellen u elke dag “AANPASSEN”, terwijl ze dat zeggen dwingen zij u om moslim te worden?

   @” Ik lust ook Spagetti, Kabab, Tappas, Couscous, Nasi, Bahmi, enz. Dus heb me al aardig aangepast dacht ik zo. Maar Boerenkool met worst, en Hutspot met klapstuk?”

   Uuuuuuh…..wat?!?!?!

   @ “Hoe extreem zijn de Islamieten hier in Leiden? Niemand durft daar op in te gaan. Maar toch….. Blijft waakzaam!!!”

   Omdat niemand er op in gaat betekend niet dat niemand het durft, maar omdat het niet van toepassing is in Leiden. Ik zal u een voorbeeld geven, niemand heeft het over het gevaar van gletsjers en lawines op de Lammerschansweg; niet omdat ze het niet durven, maar omdat het niet van toepassing is op de Lammerschansweg. U en uw vrienden insinueerde in de media daarentegen wel dat er Jihad en discriminatie wordt gepredikt in de moskee, stellen vragen aan het college gebaseerd op verdraaide gebeurtenissen en grove leugens! Een debat daar over durfde de heer Kok niet aan te gaan, toen het ons werd voorgesteld door Chris de Waard van Sleutelstad FM.

   @” Dat verkeerde mensen misbruik maakten van de vlag Oranje Blanje Bleu, wil niet zeggen dat die vlag fout is. Ook de Centrum Democraten misbruikten de huidige Rood Wit Blauwe vlag. Moeten we die dan ook maar afschaffen?”

   Maar we kunnen wel de gemeente verantwoordelijk houden voor moorden, omdat ze een vergunning voor de bouw van een moskee hebben verstrekt?

   • 28 december 2013 03:16

    Waarom nu weer zo overdreven? “Dus Marokkanen vertellen u elke dag “AANPASSEN”… Nee, maar het is me wel vaker voor de voeten gegooid door vooral jongere Marokkanen.
    Nee, over wat je niet weet, hoef je niet angstig te worden. Maar ik kijk verder dan de Lammenschansweg. Ik neuzel nog wel eens over het internet. Soms ook wel eens gericht. Als voorbeeld zoek middels Google op Sharia en dan afbeeldingen. Ik zou dat toch echt niet in Nederland tegen willen komen. Ik neem aan jij ook niet, toch? Maar het maakt mij wel angstig.
    Ach ik zelf hoef niet zo nodig in debat, maar gewoon samen eens een babbeltje maken zou ik best wel op prijs stellen.

   • 28 december 2013 15:39

    ik overdrijf?

    ik vind het prima zo meneer Pater….u bent net als de heer Kok en Sloos dat zijn, niks meer dan een xenofobe idioot, waar ik mijn kostbare tijd niet aan ga verspillen.

    ps: google eens op Kanker…..hoogstwaarschijnlijk meer relevant voor uw achterban dan de Sharia plaatjes

 7. Rien van Vliet permalink
  18 december 2013 23:55

  Bram Pater blaat Geert Wilders na. Leefbaar Leiden is geen ster in discussiëren en Kok al helemaal niet. Als er kritiek op hem wordt geleverd dreigt hij met juridische procedures…

  • 19 december 2013 00:48

   Hè getver, zit die van Vliet hier nu ook al te zeiken? Ik blaat helemaal niemand na. Als ik wat zeg is het uit ervaring of omdat ik dat weet. Weet ik het niet dan zeg ik dat ook of ik zeg niks. Gedraag je een keer volwassen meneer Rien van Vliet. Heb je zelf al wat gepresteerd voor de bevolking? Dat je dit soort lieden toelaat op je blog. Jammer Pieter. Ik ga graag in discussie maar merk nu dat ik me hier sta te verdedigen. Dat hoef ik helemaal niet.

   • 19 december 2013 10:56

    Beste Bram,
    Ik laat iedereen toe op dit blog die zijn of haar mening wil geven. Ook als die mening mij niet welgevallig is. Bij schelden en dreigen ligt de grens. En dat lees ik niet terug in het bericht.

    Fijne dagen,
    Pieter

   • Rien van Vliet permalink
    19 december 2013 12:29

    Beste heer Pater, het bevreemdt me dat u mijn reactie afdoet als ‘zeiken’. Dat is een nogal aparte reactie van een raadslid (of duo-raadslid). Eerder heeft u laten weten geen prijs te stellen op reacties van burgers op de Leidse politiek. Waarom bent u politiek betrokken?

   • 19 december 2013 16:01

    Huh??? Opbouwende kritiek is altijd goed. Daar kan je van leren. Hier leer ik niks van. Waarom? Ach dat wil je vast niet weten.

   • Rien van Vliet permalink
    19 december 2013 16:33

    U heeft in een reactie op mijn kritiek op een raadsvraag van € 1.000,- van LL over de stand van molenwieken gezegd dat ik me nergens mee moest bemoeien. Hoe dan ook, de NSB-ideologie komt op enkele uitzonderingen na, voor een groot deel terug in de uitspraken van de NSB-speldjes dragende LL-leden. Maar goed, Leiden was een echte NSB-stad tijdens WOII.

   • Rien van Vliet permalink
    19 december 2013 16:45

    Het is beangstigend om te zien dat LL hoog in de Leidse peilingen staat. Blijkbaar trekken zij de onderbuik naar zich toe zoals Janmaat dat ook deed, ook al proberen ze met Tomas Kok salonfähig te zijn. Maar LL zit dicht tegen racisme aan en is zeker xenofoob. En ontzettend bang voor de boze buitenwereld natuurlijk ook al zien zij dat zelf natuurlijk niet.

   • 19 december 2013 20:25

    http://clicks.aweber.com/y/ct/?l=GesOA&m=3YC0vHkypDKHh._&b=XCc9KHhpdZGKiOTMkfGsZQ

    Zijn we dat vergeten of moeten we dat vergeten. Of ook maar afschaffen? meneer Rien van Vliet?

   • Rien van Vliet permalink
    19 december 2013 21:00

    Dat is nou precies wat ik bedoel met dat LL zo bang is voor de boze buitenwereld. Maar los hiervan, ik moest wel erg lachen om de aard van uw reactie. Bedankt voor een vermakelijke minuut.

 8. 26 december 2013 22:44

  Maar in hoeverre denken jullie dat het goed zal blijven gaan met de Leefbaren in Leiden? Tomas Kok is te ambitieus en opportunistisch om de tweede viool te blijven spelen en het ontbeert Daan Sloos aan charisma en intelligentie om een grotere fractie naar behoren te kunnen laten functioneren.

  Of Tomas Kok intelligent is, moet ik ook nog maar zien, aangezien hij een trage indruk op mij maakt. Hoopte overtuigd te worden, in een debat dat Chris de Waard wou organiseren op Sleutelstad FM, maar hij durfde helaas niet.

 9. 29 december 2013 07:07

  Badr Maghrani permalink

  28 december 2013 15:39

  ik overdrijf?

  ik vind het prima zo meneer Pater….u bent net als de heer Kok en Sloos dat zijn, niks meer dan een xenofobe idioot, waar ik mijn kostbare tijd niet aan ga verspillen.

  ps: google eens op Kanker…..hoogstwaarschijnlijk meer relevant voor uw achterban dan de Sharia plaatjes

  Dat bedoel ik nu met die Marokkanen. Kanker is een woord die te vaak valt bij de Maarokkaanse jongeren. Van de week sprak ik er nog een over aan, of hij besefte wat hij zei. Ik kon zelf ook de kanker krijgen.
  Kanker is een ziekte meneer Maghrani, dat over komt je en kan je niets aan doen, vraag me dan ook af hoe dat te vergelijken valt met Sharia waar je wél wat tegen kunt doen.
  Hier mee komt je ware aard naar boven.
  Weet u eigenlijk wel wat xenofobie betekent? Ik heb zoveel buitenlanders onder mijn kennissenkring, ook Marokannen. Het is de Islam waar ik bang voor ben. Ik ben dan een islamofoob of iets dergelijk?

  • 29 december 2013 16:56

   Was dat toevallig in Den Haag dan, dat verzonnen voorval met die Marokkaan?

   U heeft verder gewoon gelijk meneer Pater, u heeft mijn ware aard weten te onthullen; ik ben namelijk een debielofoob. Dat verklaart de toon van mijn reactie en waarom ik types als u wil mijden als de pest.

   (Ook een probleem van ons Marokkanen zeker, dat we het woord “pest” te vaak gebruiken? En laat me raden: van de week sprak u een Marokkaan er op aan en kreeg u als dank te horen dat u ook maar de pest kon krijgen?!)

   • 29 december 2013 19:46

    Nee, was in Leiden-Noord. En Nee er heeft nog geen Marokkaan tegen mij gezegd dat ik de perst kon krijgen maar wel dat hij me zal mijden als de pest. Toch leuk dat je ondanks alles blijft reageren. Zit het je zo dwars, dat ik steeds gelijk heb?. Let wel, voor alle duidelijkheid, ik heb je die benaming niet gegeven. Ik kan namelijk niet bepalen of je debiel bent of niet.

   • 29 december 2013 19:51

    “Let wel, voor alle duidelijkheid, ik heb je die benaming niet gegeven. Ik kan namelijk niet bepalen of je debiel bent of niet.”

    #LOL

   • 29 december 2013 20:09

    Aan allen die dit dialoog gevolgd hebben: Ik wens u allen een goede en veilige jaarwisseling en hoop dat u in het nieuwe jaar krijgt waar u op hoopt. Gelukkig nieuw jaar.
    En Pieter Kos: Bedankt voor het gebruiken van je site. Ik spreek je nog wel eens.

   • 29 december 2013 20:37

    Ook jij en allen om je heen een mooi nieuw jaar gewenst Bram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: