Spring naar inhoud

Wat doen we nou straks met die tunnel onder Voorschoten?

19 november 2013

Onlangs maakte de provincie Zuid-Holland bekend welke maatregelen er zullen worden genomen om de overlast van de Rijnlandroute voor de Oostvlietpolder te beperken, namelijk géén. Daarom bracht de fractie van GroenLinks Leiden, onder begeleiding van de Vrienden van de Oostvlietpolder, een werkbezoek aan de polder en het weidevogelgebied. Samen met GroenLinks Voorschoten en Milieudefensie wilden wij met eigen ogen zien wat de gevolgen van de Rijnlandroute voor de laatste groene polder van Leiden zullen zijn.

Van het bezoek werd dit filmpje gemaakt.

De tunnelmond in de Oostvlietpolder lijkt dus dood te lopen wegens volledig gebrek aan draagvlak. Eerder bleek ook aan de andere kant van de tunnel, in de Stevenshof geen enkele steun voor de Rijnlandroute.

De grote vraag van deze ruim 1 miljard euro kostende Rijnlandroute lijkt dan ook te zijn; Wat doen we straks met die tunnel onder Voorschoten? Een skatebaan? Een overdekt zwembad? Suggesties zijn welkom!

 

Advertenties
One Comment leave one →
  1. Jos van den Broek permalink
    19 november 2013 20:10

    De provincie heeft nog nooit van groene corridors tussen binnenduinen en het veenweidegebied van het Groene Hart gehoord. Hoezo ‘groene corridors’? Dat mogen toch ook best ‘grijze corridors’ zijn? Het is de zoveelste keer dat een groene corridor gaat sneuvelen. We hebben het bijvoorbeeld meegemaakt met de Broek & Simontjespolder, waarvan ik het belang als groene corridor van rapport naar volgend rapport naar volgend rapport minder zag worden. Ik heb de rapporten destijds naast elkaar gelegd. Wrang! ‘Van groen naar grijs’ in slechts een paar pennenstreken. ‘Van grijs naar groen’ kun je echter nooit meer doen. Wanneer dringt dat besef door?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: