Spring naar inhoud

Zomerstage bij café L’esperance

16 oktober 2013

Vandaag mocht ik op zomerstage bij café L’esperance. Wegens niet handig matchende agenda’s wat laat in het jaar, maar eigenaar Maarten Collee was zo gastvrij om vanmiddag tijd te maken.

image

Het eerste wat opvalt is het vakmanschap van Maarten. Café L’esperance is een begrip in Leiden en heeft met Maarten een eigenaar die de naam kastelein nog waardig is. Aan alles zie je liefde voor de klant. Eenvoudige heerlijk belegde broodjes als lunch, met zelf gemaakte salades. En op de toog iedere dag vers gekookte eieren. Je houdt er geen stuiver aan over, maar het hoort bij zo een klassieke kroeg.

image

De historie van L’esperance is bijzonder. Van professor tot prins en van stukadoor tot student. Iedereen is welkom. De koninklijke familie was er kind aan huis.

image

Maarten is ook voorziter van de Leidse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Over de invoering van ecobekers zullen we het wel niet snel eens worden, maar de verstikkende regelzucht en het onduidelijke (en soms ronduit selectieve) handhavingsbeleid van de gemeente was herkenbaar.

Al met al een zeer nuttig bezoek aan een trotse ondernemer.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: