Spring naar inhoud

Praat mee over de toekomst van de creatieve sector in Leiden

1 oktober 2013

In juni 2013 werd het boek “Alfa’s van Leiden” gepresenteerd. Een interessant boek met verhalen en gegevens over humanities en de creatieve economie van Leiden.  Architecten, webdesigners, uitgevers, vertalers, beeldend kunstenaars, theatermakers, archeologen, journalisten, communicatieadviseurs en noem maar op. Bij elkaar opgeteld goed voor zo een 34% van de totale Leidse economie. Maar helaas in het Leids economisch beleid onderbelicht, terwijl zij juist het vliegwiel zijn van de aantrekkelijke creatieve stad die Leiden is.

Ik zal bij de bespreking van het economisch beleid van Leiden dan ook het voorstel indienen om deze sector toe te voegen als vierde pijler. Om helder te maken wat de verbindende elementen zijn, wat de toegevoegde waarde of identiteit is van het merk Leiden voor deze groep, wat zij voor elkaar kunnen betekenen en  wat de gemeente voor ze kan betekenen organiseer ik samen met Pepijn Smit, Ludy Feijen en Peter Duijvestein een aantal gespreksavonden.  De eerste daarvan is op woensdag 23 oktober bij Lunchroom Logica aan de Apothekersdijk van 19.30 tot 22.30. Met maximaal 20 mensen per avond is deze nu al bijna vol, maar geef je vooral op. We plannen organisch dus wanneer er interesse is plannen we gewoon een nieuw moment.

Heb je interesse om mee te praten? Geef je op via pieterkos@gmail.com of 06-14373143

Deze maand staat er een interessant artikel over de Leidse culturele sector in het blad BBK Magazine. “nergens is zoveel kwaliteit op de vierkante meter als in Leiden” en zo is dat.

artikel bbk

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: