Spring naar inhoud

Deel 2: Advocaat van Anand Soekhoe persisteert

5 december 2012

Gisteren verscheen een artikel op mijn weblog, met daarin de volledige correspondentie tussen mijzelf en de advocaat van Anand Soekoe. Ik nam eigenlijk aan dat daarmee de kous wel af zou zijn, want het wordt een beetje sneu wanneer je mij dreigt met aangiftes en mij beticht van chantage terwijl Anand Soekhoe zelf in zijn Twitterbio schrijft dat hij is ontslagen. Zie:

TwitterbioSoekhoe

Maar helaas is de kous niet af…. gisteravond kwam per mail de reactie van Mr. Evers, die ik uiteraard ook weer integraal publiceer, zie hieronder:

geachte heer kos,
 
mijn client is niet, ik herhaal niet geschorst, ik weet niet waar u dat vandaan haalt, maar weer slaat u de plank volkomen mis.als u dit verhaal de wereld in stuurt wordt het alleen van kwaad tot erger.
 
u  blijft volharden in het rondstrooien van onwaarheden en fantasieverhalen, ik pesrsisteer derhalve bij mijn standpunten.
 
de kwestie wordt nu wel heel vervelend en dat ligt niet aan dhr. soerkhoe,
 
hoogachtend, mr m.g. evers

Tsja, het wordt nu wel heel curieus. Soekhoe zelf presenteerde zich als held van het vrije woord toen de PVV in de Tweede kamer vragen stelde over zijn schorsing, en ook in het artikel op de website Hoeiboei schrijft hij zelf over zijn schorsing.

Ik denk dan ook dat er eigenlijk nog maar één antwoord mogelijk is op Soekhoe en Mr. Evers. Je persisteert maar een end heen….met je standpunt.

Lees hieronder het oorspronkelijke artikel:

Tot mijn verbazing heeft Anand Soekhoe, die stelselmatig ieder gesprek of debat in de gemeenteraad uit de weg gaat, besloten voortaan via een advocaat met mij te communiceren. Dit naar aanleiding van het artikel dat ik op 12 augustutus op mijn weblog plaatste onder de kop “op naar een gemeenteraad zonder Sloos” Hierin schreef ik zijdelings over Anand Soekhoe, die als duo raadslid van Leefbaar Leiden teksten uitkraamt als “Vergis je niet in de NSB ideologie van #Groenlinks. #GL-ers zijn grootste land verraders. Als aan hen ligt is islam staatsgodsdienst.”

De advocaat van Soekhoe wijst mij erop dat ik in dat artikel heb geschreven dat Anand Soekhoe zou zijn ontslagen op de school waar hij als leraar maatschappijleer werkt. De informatie heb ik vooral ontleend aan de berichten die er op dat moment in de media verschenen zoals deze in het Leidsch Dagblad. Mij was ook ter ore gekomen dat dit niet de eerste keer was dat Anand Soekhoe een school heeft verlaten vanwege vergelijkbare redenen.

Ik heb Anand Soekhoe vervolgens aangeboden mij zijn kant van het verhaal te sturen, zodat ik dit kan plaatsen op deze website. Door de advocaat van Soekhoe wordt dit vreemd genoeg afgedaan als chantage. Waarbij ook direct wordt gedreigd met aangiftes wanneer ik niet vandaag dit stuk plaats.  Uiteraard heb ik helemaal geen zin in ellenlang juridisch gedoe, en helaas gaat het ook niet lukken om de waarheid volgens Anand Soekhoe hier gepubliceerd te krijgen.

Dus meld ik aan u als lezer het volgende:

Naar aanleiding van onderstaand verzoek meld ik dat de heer Soekhoe niet ontslagen zou zijn, doch geschorst.

Hieronder de totale correspondentie:

Soekhoebrief1

Geachte heer Evers,
Ik verblijf thans in Barcelona, tot 22/11. Daarna zal ik mijn advocaat consulteren en reageren op uw brief.
Hoogachtend,
Pieter Kos

Sent from my BlackBerry® smartphone
Soekhoe2
Geachte heer Evers,
Ik ben mij er niet van bewust dat ik verwijtbaar onrechtmatig heb gehandeld, en heb zulks in ieder geval nooit bedoeld. Laat onverlet dat ik bereid ben een tekst op mijn website te publiceren die de waarheid rondom de contractbeeindiging van dhr. Soekhoe scherp en juist beschrijft. Ik verzoek u mij daartoe een voorstel te doen zodat het de wens van uw client recht doet. Daarbij hoor ik graag uw intentie over verdere stappen aangaande de door u veronderstelde onrechtmatige daad nadat ik de tekst die u aandraagt publiceer en het bedoelde artikel verwijder.
Hoogachtend,
Pieter Kos
Soekhoebrief3
Geachte heer Evers,
Dank voor uw mail. Ik geloof dat we elkaar nog niet helemaal begrijpen dus poog ik mijn vraag te herformuleren. Wanneer uw client meent dat het door mij beweerde onjuist is ben ik bereid een tekst te publiceren die de waarheid zoals uw client die ervaart beter weergeeft. Graag ontvang ik op dat vlak van u een tekst suggestie. Op die manier kunnen wij er samen voor zorgen dat de juiste informatie is gepubliceerd.
Hoogachtend,
Pieter Kos
Soekhoebrief4

En vandaag afsluitend:

Geachte heer Evers,
Het spijt mij dat de heer Soekhoe geen interesse heeft om gebruik te maken van de mogelijkheid zijn kant van het verhaal toe te lichten.

Ik zal het verzoek van u op mijn site vermelden en daarbij opmerken dat uw client niet is ontslagen maar geschorst, doch zonder daarmee enige aansprakelijkheid voor eventueel door uw client ter zake geleden of te lijden schade daarmee te  anvaarden. Ik wil gewoon van de discussie met u af.

De door u gewraakte zin is inmiddels al enige tijd verwijderd van mijn weblog.

Hoogachtend,
Pieter kos

PS: Zie hieronder wat Anand Soekhoe zelf in zijn Twitterbio schrijft……

TwitterbioSoekhoe

Advertenties
5 reacties leave one →
 1. 5 december 2012 14:14

  En de soap-award van 2012 gaat naar?

 2. Bas van der Krogt permalink
  5 december 2012 15:06

  Abject zou ik het willen noemen.

 3. Marjo permalink
  5 december 2012 16:18

  Ik vind de reactie van Dhr Evers bijzonder zielig. Gisteren ben ik nog netjes geweest, maar vandaag kan ik dat niet meer zijn.
  Ik weet dat ik soms een foutje maak met typen, maar dit slaat echt alles! Als advocaat zijnde zou in elk geval kijken of ik de naam van mijn client goed type!

  Ik hoop dat je er nu klaar mee bent omdat Dhr Evers eindelijk in gaat zien dat zijn client hem niet volledig de waarheid verteld.

 4. johnsteegh permalink
  5 december 2012 17:32

  Pieter, rustig afwachten wat dat opgewonden standje weet te doen. Hij ís namelijk helemaal geen advocaat, maar ‘juridisch adviseur’. Hij kan dus weinig, in ieder geval niet meer dan Soekhoe zelf. Verder negeren zou ik zeggen.

Trackbacks

 1. De nieuwe ster van Leefbaar Leiden | Pieter Kos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: