Spring naar inhoud

Advocaat van Anand Soekhoe dreigt met aangifte

4 december 2012

Tot mijn verbazing heeft Anand Soekhoe, die stelselmatig ieder gesprek of debat in de gemeenteraad uit de weg gaat, besloten voortaan via een advocaat met mij te communiceren. Dit naar aanleiding van het artikel dat ik op 12 augustutus op mijn weblog plaatste onder de kop “op naar een gemeenteraad zonder Sloos” Hierin schreef ik zijdelings over Anand Soekhoe, die als duo raadslid van Leefbaar Leiden teksten uitkraamt als “Vergis je niet in de NSB ideologie van #Groenlinks. #GL-ers zijn grootste land verraders. Als aan hen ligt is islam staatsgodsdienst.”

De advocaat van Soekhoe wijst mij erop dat ik in dat artikel heb geschreven dat Anand Soekhoe zou zijn ontslagen op de school waar hij als leraar maatschappijleer werkt. De informatie heb ik vooral ontleend aan de berichten die er op dat moment in de media verschenen zoals deze in het Leidsch Dagblad. Mij was ook ter ore gekomen dat dit niet de eerste keer was dat Anand Soekhoe een school heeft verlaten vanwege vergelijkbare redenen.

Ik heb Anand Soekhoe vervolgens aangeboden mij zijn kant van het verhaal te sturen, zodat ik dit kan plaatsen op deze website. Door de advocaat van Soekhoe wordt dit vreemd genoeg afgedaan als chantage. Waarbij ook direct wordt gedreigd met aangiftes wanneer ik niet vandaag dit stuk plaats.  Uiteraard heb ik helemaal geen zin in ellenlang juridisch gedoe, en helaas gaat het ook niet lukken om de waarheid volgens Anand Soekhoe hier gepubliceerd te krijgen.

Dus meld ik aan u als lezer het volgende:

Naar aanleiding van onderstaand verzoek meld ik dat de heer Soekhoe niet ontslagen zou zijn, doch geschorst.

Hieronder de totale correspondentie:

Soekhoebrief1

Geachte heer Evers,
Ik verblijf thans in Barcelona, tot 22/11. Daarna zal ik mijn advocaat consulteren en reageren op uw brief.
Hoogachtend,
Pieter Kos

Sent from my BlackBerry® smartphone
Soekhoe2
Geachte heer Evers,
Ik ben mij er niet van bewust dat ik verwijtbaar onrechtmatig heb gehandeld, en heb zulks in ieder geval nooit bedoeld. Laat onverlet dat ik bereid ben een tekst op mijn website te publiceren die de waarheid rondom de contractbeeindiging van dhr. Soekhoe scherp en juist beschrijft. Ik verzoek u mij daartoe een voorstel te doen zodat het de wens van uw client recht doet. Daarbij hoor ik graag uw intentie over verdere stappen aangaande de door u veronderstelde onrechtmatige daad nadat ik de tekst die u aandraagt publiceer en het bedoelde artikel verwijder.
Hoogachtend,
Pieter Kos
Soekhoebrief3
Geachte heer Evers,
Dank voor uw mail. Ik geloof dat we elkaar nog niet helemaal begrijpen dus poog ik mijn vraag te herformuleren. Wanneer uw client meent dat het door mij beweerde onjuist is ben ik bereid een tekst te publiceren die de waarheid zoals uw client die ervaart beter weergeeft. Graag ontvang ik op dat vlak van u een tekst suggestie. Op die manier kunnen wij er samen voor zorgen dat de juiste informatie is gepubliceerd.
Hoogachtend,
Pieter Kos
Soekhoebrief4

En vandaag afsluitend:

Geachte heer Evers,
Het spijt mij dat de heer Soekhoe geen interesse heeft om gebruik te maken van de mogelijkheid zijn kant van het verhaal toe te lichten.

Ik zal het verzoek van u op mijn site vermelden en daarbij opmerken dat uw client niet is ontslagen maar geschorst, doch zonder daarmee enige aansprakelijkheid voor eventueel door uw client ter zake geleden of te lijden schade daarmee te  anvaarden. Ik wil gewoon van de discussie met u af.

De door u gewraakte zin is inmiddels al enige tijd verwijderd van mijn weblog.

Hoogachtend,
Pieter kos

PS: Zie hieronder wat Anand Soekhoe zelf in zijn Twitterbio schrijft……

TwitterbioSoekhoe

Advertenties
11 reacties leave one →
 1. Sylvie Hoyinck permalink
  4 december 2012 16:42

  Dus als ik het goed begrijp, mag jij door iemand voor landverrader en NSB-er uitgemaakt worden, in het kader van de vrijheid van meningsuiting, maar wordt iedere poging tot dialoog afgedaan als chantage en wordt ‘gelijk’ gehaald onder dreiging.
  De wereld wordt steeds krommer!

 2. marjo permalink
  4 december 2012 17:34

  Jammer dat dhr. Evers zijn client niet tot ander inzicht kan brengen. Het zou heel goed zijn als hij zijn verhaal doet, dit zou kunnen op jouw blog, maar ook op een door hemzelf opgezet blog. (let op, dit is een tip, geen chantage).

  De manier van communiceren op deze manier zal het voeren van de Leidse poltiek wel ernstig vermoeilijken.

 3. Bas van der Krogt permalink
  4 december 2012 17:50

  Declareert die beste Soekhoe deze advocaatskosten bij de gemeente Leiden? Lijkt mij een prijzige en klunzige manier om je (on)gelijk te halen.

 4. Joost van Breukelen permalink
  4 december 2012 18:44

  Hihi. Ik wil ook zulke grappige brieven. Dan kunnen de avondcursisten “recht” bij de LOI (….wordt ook Meester en krijg aanzien bij je vrienden!…..) ze op taalfouten laten checken bij de cursisten Nederlands (ook bij de LOI). Die mr. Evers en (z’n?) Mevrouw Bogert toch.

  Disclaimer. Auteur dezes heeft nooit de intentie lezers te chanteren. Mocht u zich toch gechanteerd voelen, wendt u zich dan onverwijld tot een echt advocatenkantoor. Daar zal men u bij de intake al vertwijfeld adviseren uw hondje met regelmaat in een groot fris bos uit te laten. Een stevige strandwandeling wil -naar men zegt- ook wel eens helpen.

 5. 4 december 2012 19:01

  Ik zou mijn tandenborstel vast inpakken als ik jou was, dat wordt een eenzame kerst in de cel 🙂

 6. 4 december 2012 19:03

  @Pieter Kos: Het kan zijn dat je bepaalde informatie aan het Leidsch Dagblad hebt ontleend, maar wij hebben nooit geschreven dat het Fioretti College Soekhoe zou hebben ontslagen. De school heeft hem geschorst tot en met het einde van zijn contract in augustus. Sinds de schorsing heeft hij dus niet meer lesgegeven.

 7. Marcel permalink
  4 december 2012 21:03

  Ik zou zeggen: doe tegenaangifte tegen deze docent waarvan het contract niet is verlengd na een schorsing ( ik formuleer zorgvuldig uit angst voor juridische terechtwijzingen). Later en smaad is voor jou heel makkelijk aan te tonen. Soekhoe verdient geen seconde van je kostbare tijd natuurlijk maar ik zou hem toch graag zien stuntelen voor de rechtbank, samen met zijn topadvocaat ;o).

 8. Alfred Blokhuizen permalink
  5 december 2012 16:26

  Toch wonderlijk dat een politicus naar een advocaat loopt, Terwijl dit allang zonder hoge juridische kosten kan worden opgelost.

  Overigens wie kaatst kan de bal verwachten. Als je dit roept: Vergis je niet in de NSB ideologie van #Groenlinks. #GL-ers zijn grootste land verraders. Als aan hen ligt is islam staatsgodsdienst.” mag je wel iets terugverwachten Alsof voor NSB-er uitgemaakt worden geen reputatieschade oplevert. Politiek is niet voor angsthazen, mensen met lange tenen en selectieve verontwaardiging. Dat is wel wat Anand Soekhoe laat zien, naar mijn mening.

  Ik denk dat het hoog tijd wordt dat burgemeester Lenferink eens iets gaat doen aan de cultuur in zijn gemeenteraad. Deze escalatie had nimmer onder zijn leiding mogen gebeuren.

  Het is 5 december dus:

  Deze actie van Soekhoe kost waarschijnlijk heel wat doekoe.

  Het is een hele briefschrijverij, dat maakt alleen de advocaat heel blij.

  Het kost al snel 50 € per A-viertje, daarvoor koopt een jurist menig biertje.

  Burgemeester kom tussen beiden, want zo wordt het een ON Leefbaar Leiden.

 9. John Steegh permalink
  5 december 2012 17:30

  Pieter, rustig afwachten wat dat opgewonden standje weet te doen. Hij ís namelijk helemaal geen advocaat, maar ‘juridisch adviseur’. Hij kan dus weinig, in ieder geval niet meer dan Soekhoe zelf. Verder negeren zou ik zeggen.

 10. Sjun Demartelaere permalink
  27 december 2012 00:01

  Ik vind het toch van opmerkelijke voorzorgzucht getuigen dat een docent in Nederland wordt ontslagen om zijn mening op twitter over islam. Te meer daar we met islam te maken hebben met een gewelddadige ideologie strevend naar werelddominantie die zich presenteerd als godsdienst als dat zo uitkomt. Ik verzin dat niet, mensen kunnen het zelf nalezen in koran, hadith en soenna.

  Het is maar goed dat lang niet elke moslim zich evenveel gelegen laat liggen aan de directieven en het voorgeleefde leven van Mohammed want anders was het leven hier voor zelf denkenden en andersgelovigen al net zo’n avontuur geworden als in Egypte, Saudi Arabië, Gaza, Pakistan, Iran, Irak en Afghanistan. Om zo maar eens wat plekken te noemen waar men het wat minder nauw met de mensenrechten neemt.

  Dat die meneer Soekhoe misschien wat doordraait van de ontdekking dat je in dit land kennelijk helemaal geen vrijheid van meningsuiting hebt als je niet de gewenste mening over islam uit vind ik nog wel begrijpelijk. Eigenlijk zou het opmerkelijk angstige schoolbestuur eveneens met naam, toenaam en foto in de krant moeten opdat iedereen ook met hen weet waar hij of zij aan toe is.

  Een school waarop geen vrijheid van meningsuiting maar angstige slaafsheid jegens bestendiging van een goede naam van islam bestaat lijkt mij een bijzonder slecht klimaat te bieden voor kinderen om in de Nederlandse maatschappij te kunnen integreren.

 11. Burcu permalink
  17 maart 2013 13:21

  Niet te geloven dat er zoveel spelfouten zijn gemaakt door de adviseur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: