Spring naar inhoud

Op naar een gemeenteraad zonder Sloos

12 augustus 2012

In de Leidse raad zetelt een bijzondere partij. Of eigenlijk een bijzonder figuur. Daan Sloos is inmiddels ruim 14 jaar lid van de Leidse gemeenteraad, onder de vlag van 4 verschillende partijen. Ooit gestart bij de SP, koketterend met Fortuin, en al enige tijd onder de “Leefbaar” vlag. Maar inmiddels is de PVV het electorale bootje waaronder hij hoopt in 2014 door te kunnen.

Niet omdat hij inhoudelijk hun standpunten deelt, maar het scoort zo lekker. Dat Geert Wilders het helemaal niet ziet zitten met zo een populistische kameleon maakt Daan Sloos niks uit, als hij zijn inkomen maar weer heeft verzekerd. Want een snelle rekensom levert op dat Daan Sloos inmiddels ruim 200.000 belasting euro’s heeft binnengesleept. En dat zonder ooit zijn stukken te lezen of een motie in te dienen. Vaak komt hij zelfs niet opdagen, en als hij er al is bralt deze clown wat algemeenheden en maakt wat mensen belachelijk. Meer komt er al jaren niet uit.

Binnen Leefbaar Leiden heeft hij nu een nieuwe “cash-cow” gevonden: Anand Soekhoe. Deze kerel ziet in de Islam de wortel van alle kwaad. Het fanatisme waarmee hij die Islam bestrijdt lijkt sterk op Stormfront of andere extreem rechtse groeperingen. En ook dat maakt Daan Sloos niks uit. Hij hoeft het er tenslotte niet mee eens te zijn, als het maar stemmers trekt.

Soekhoe stuurt tweets de wereld in met teksten als: “Vergis je niet in de NSB ideologie van #Groenlinks. #GL-ers zijn grootste land verraders. Als aan hen ligt is islam staatsgodsdienst.”

Dus het is een mooi stel, de geldbeluste Daan Sloos die zegt op te komen voor “de gewone man” en de geradicaliseerde Anand Soekhoe die iedereen waar hij bang voor is de vrijheid wil ontnemen onder het mom van zijn eigen vrijheid van meningsuiting.

Helaas durven Sloos en  Soekhoe het debat in het openbaar met mij niet aan te gaan. Maar de komende twee jaar zal ik doorgaan met deze belachelijke denkbeelden in Leiden te bestrijden.

In 2014 hoop ik op een gemeenteraad met weer 39 volwaardige hardwerkende raadsleden die zich voorbereiden op debatten, komen opdagen en staan voor hun zaak (welke dat ook is).  Dan krijgt de Leidenaar weer waar voor zijn geld.

Op naar een gemeenteraad zonder Sloos.

Advertenties
7 reacties leave one →
 1. Jacques de Coo permalink
  12 augustus 2012 22:46

  De Leidenaar krijgt waar voor zijn geld, want volgens een oud adagium Is elk gekozen gremium een afspiegeling van de kiezers. Natuurlijk is Sloos een ongelooflijke sukkel, maar helaas zijn er voldoende stedelingen te vinden die hem tot hun exponent kiezen. Dat zijn er zelfs meer geweest. Denk aan die zich “emeritus coiffeur'” noemende kompaan. Nog sterker, ooit was er zelfs een derde, maar die wilde Sloos er niet bij hebben en die begon voor zichzelf. Na een of twee keer hebben we die nooit meer gezien. À propos, Sloos heeft het ooit nog proberen aan te leggen met Rita Verdonk. Ook dat werd zelfs niks. Kortom, Sloos is en blijft een opportunistische populist. Maar het probleem zit niet in en bij dit soort politieke onbenullen, maar in de onmacht van de andere partijen om aansluiting te vinden bij de (wat ik maar even samenvat als) autochtone Leidenaars. Teveel aangewaaide inwoners werpen zich als kandidaat op, maar hebben geen tot nauwelijks Leidse binding, om vervolgens om carièreredenen te verdwijnen. Als schrijnend voorbeeld noem ik slechts Pechtold, maar de lijst is makkelijk uit te breiden. Nog een naam: Plasterk. Vooruit nog een: mevrouw Schultz van Hagen – Maas Gesteranus. Dat is wat ik noem de ballenbak van Minerva. Vandaar mijn oproep voor een Leidse raad zonder die Minervaanse ballenbak.

 2. 13 augustus 2012 22:22

  Ik ben het ten dele met Jacques eens, maar niet alle import Leidenaren zijn carriere beluste of slechte politici.
  Neem bijvoorbeeld de schrijver van deze blog die valt volgens mij echt niet onder het rijtje van Jacques en zo zijn er gelukkig nog wel meer.

 3. 26 september 2012 10:55

  om te kotsen!

Trackbacks

 1. Het heilige vuur van de lokale politiek « VanderLubben
 2. Ontroerende brief « Pieter Kos
 3. Advocaat van Anand Soekhoe dreigt met aangifte « Pieter Kos
 4. Deel 2: Advocaat van Anand Soekhoe persisteert « Pieter Kos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: