Spring naar inhoud

Raad onjuist en onvolledig geinformeerd over onderbouwing noodzaak parkeergarages

20 mei 2012

Wethouder van Woensel heeft de gemeenteraad onjuist geïnformeerd over een cruciaal rapport waaruit blijkt dat er geen kwantitatieve onderbouwing is voor de aanleg van 100 miljoen euro kostende parkeergarages. In antwoord op vragen van GroenLinks heeft het college het bestaan van dit rapport ontkend. Terwijl het rapport (gedateerd maart 2010) op dat moment de raad inzicht had kunnen en moeten verschaffen voor de afweging of 1000 parkeerplaatsen extra in de Leidse binnenstad wel noodzakelijk zijn.

Zie hier de vragen van GroenLinks (gedateerd september 2011) waarin het college het bestaan van  dit onderzoeksrapport ontkent.

In de komende weken wordt de raad wederom gevraagd fiat te geven voor de bouw van deze twee ondergrondse parkeergarages in het centrum van Leiden. GroenLinks vindt het belangrijk dat alle partijen dit keer wel juist geïnformeerd zijn over de feiten en cijfers en stel daarom het rapport nu ter beschikking aan alle partijen en andere geïnteresseerden.

De komende weken zullen wij wethouder van Woensel kritisch bevragen over het waarom van deze onjuiste informatieverstrekking.  Politiek kun je van mening verschillen over de noodzaak om in deze tijden 100 miljoen in parkeerbunkers te stoppen, maar de discussie zullen we allemaal  op basis van feiten willen voeren.

Het rapport is hier te vinden

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: