Spring naar inhoud

DWARS schopt kont! Project “Legale mensen”

31 januari 2012

‘Legale mensen’ is een project, opgestart door DWARS, GroenLinkse jongeren. Door middel van filmpjes, artikelen en informatie wil DWARS een meer positieve toon geven aan het debat over migratie. Belangrijk is daarbij dat er aandacht is voor het perspectief van de mensen die de moed hebben om hun land te verlaten.

Het eerste deel van het project ‘Legale mensen’ is gelanceerd op 31 januari 2012. Een viertal zeer indringende interviews met jongeren die in een asielzoekerscentrum wonen en allemaal ruim 10 jaar in Nederland zijn. Zeker de moeite van het bekijken waard!

De komende tijd zal er nog veel informatie verschijnen op de website. In februari en maart komt het thema ‘mensenhandel in Nederland’ aan de orde. Ook wil DWARS het Nederlandse beleid omtrent vreemdelingendetentie aan de kaak stellen.

Het is goed om te zien dat DWARS zich als jongerenorganisatie scherp opstelt en actief bezig is met een actueel vraagstuk. De manier waarop Nederland met vluchtelingen omgaat is onmenselijk en verdient deze aandacht. Om maar eens een goed Hollandse uitdrukking te gebruiken: Dwars schopt kont!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: