Spring naar inhoud

Wegens succes herhaald “Handen uit de mouwen voor schone grachten”

26 september 2011

Foto: Chris de Waaard

Omdat er veel reacties zijn gekomen op onze schoonmaakactie in relatie tot 3 oktober gaan we er nog 1 keer voor dit jaar!

5 oktober van 18-20 uur varen we de grachten schoon. Naar verwachting zal het een recordopbrengst opleveren zo kort na de 3 oktober feesten.

Zin om mee te varen? meld je aan.  Voor schepnetten en handschoenen wordt gezorgd.

Kijk hier voor de aankondigingsfilm door Stefan Tetelepta!

Bij deze actie wordt ook de Leidse Horeca uitgedaagd. Doen jullie mee?

Zie hier het eerdere bericht:

Op donderdag 22 september organiseert GroenLinks Leiden voor de tweede maal een schoonmaakactie op de Leidse grachten. Naast Rederij Bootjes en Broodjes  en de Partij voor de Dieren maken ditmaal ook de gemeente/Stedelijk beheer en D66 deel uit van de schoonmaakploeg.

(Persbericht) Pieter Kos, fractievoorzitter van GroenLinks: “Afval is een probleem dat ons allemaal aangaat. Het is geweldig om te zien dat steeds meer partijen zich bij deze actie aansluiten. De grachten zijn de parel van de Leidse binnenstad en moeten worden gekoesterd en schoon worden gehouden.”

Met vier elektrische bootjes én de schoonmaakboot van de gemeente en voorzien van schepnetten en prikstokken gaan raadsleden en vrijwilligers op pad om plastic en ander troep uit het water te vissen. Bij de vorige schoonmaakactie leverde dat in korte tijd meer dan 10 volle vuilniszakken van 120 liter met zwerfafval op. Daarnaast werden ook grotere spullen uit het water gehaald.

Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de vervuiling van de Leidse grachten en worden mensen gestimuleerd minder verpakkingsmateriaal te verbruiken. Pieter Kos:  “ Mensen gooien zo makkelijk vuil op straat. Ik hoop dat men zich door dit soort acties bewuster gaan gedragen. Koop minder producten in plastic verpakkingen en gooi het netjes weg. ”

Rond 19.30 wordt het afval op het stadhuisplein door Pieter Kos overhandigd aan wethouder Frank de Wit. “De mensen van Stedelijk Beheer werken keihard aan een schone en mooie stad. En met succes; de grachten zijn veel schoner dan 10 jaar geleden. Maar de gemeente kan het niet alleen, een schone stad is een verantwoordelijkheid van ons allemaal”.

Iedereen die mee wil helpen bij het schoonmaken van de grachten is van harte welkom. Verzamelen voor de actie is om 18:00 uur bij de Blauwpoortsbrug.

Kijk ook de film van de vorige schoonmaakactie

Advertenties
2 reacties leave one →
  1. 26 september 2011 21:05

    mooie actie en hoop er nu eens bij te zijn voor een reportage, maar beloof niets.

  2. chris permalink
    27 september 2011 14:56

    jullie zijn ook langs de herensingel geweest en opgeruimd ,maar als nauw komt ligt het helemaal vol met stookolie
    dat is lekker wonen en geen mens doet er wat aan ,dit is niet de eerste keer, de herensingel is en blijft een zooitje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: