Spring naar inhoud

Poort Fout = Handhaven! (update)

14 september 2011

Onlangs schreef ik onderstaand artikel over de illegaal geplaatste OV-poortjes. Om het college tot spoed te manen deze informatie met de raad te bespreken hebben GroenLinks, ChristenUnie en PVDA gezamenlijk vragen gesteld over deze kwestie.  Mooi om samen met andere partijen op te trekken!

De vragen vindt u onder deze link:

http://www.leiden.pvda.nl/uploads/nieuws_bijlagen/20110910_sv_poortjes_cu_gl_pvda_1.pdf

Mijn Eerdere artikel:

We zijn er nog niet, maar we zijn onderweg zingt Huub van der Lubbe vol hoop. En zo voelde ik mij deze week toen bekend werd dat de OV poortjes bij station Leiden illegaal zijn gebouwd. De gemeente kan daar nu handhaven, oftewel de NS dwingen om de poortjes te verwijderen, op straffe van een dwangsom. Daar zitten nog een hoop juridische haken en ogen aan, maar gezien het belang van een vrije doorgang voor Leiden is het de strijd meer dan waard.

Vorig jaar is het GroenLinks gelukt om de discussie over de poortjes op de agenda te houden. Wethouder Strijk had het al opgegeven en wilde akkoord gaan met sluiting. GroenLinks heeft toen een motie ingediend met als inzet een vrije doorgang mogelijk te houden en onderzoek te doen  naar de juridische mogelijkheden van Leiden om de NS te dwingen de poortjes te verwijderen. De motie haalde een ruime meerderheid dankzij de steun van  D66, SP, PVDA, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, CDA en Stadspartij leiden ontzet.

Maar nu dus ook handhaven! Zeer binnenkort zullen wij de discussie weer aangaan met wethouder Strijk. Hij zal nu terug moeten komen op zijn standpunt van vorig jaar en vol hoop en vertrouwen het gevecht met de NS aan moeten. Ik wens hem daar alvast succes bij, want de vrije doorgang is het waard om voor te knokken. En op de momenten dat hij wat energie en inspiratie kan gebruiken….Luister maar naar Huub!  http://www.youtube.com/watch?v=CQsfzhFMww8

One Comment leave one →
  1. 15 september 2011 08:04

    Vreemd dat we nog steeds aan het rommelen zijn met het OV. Hoe gaat dat nu in andere landen of blijven wij ons daar voor af sluiten.
    Verbaasde groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: