Spring naar inhoud

MoskNEE? MoskJA!

10 juni 2011

De afgelopen dagen is een flyer verspreid in Leiden Zuid-West en het Haagwegkwartier met als titel MoskNEE. Een flyer waarin wordt geprotesteerd tegen de komst van een moskee aan de Ter Haarkade, ter vervanging van de moskee die al jaren aan de Rembrandtstraat is gevestigd.

De flyer geeft argumenten tegen de komst van de moskee als waardedaling van de huizen, geluidsoverlast bij de oproep tot gebed, en een aantrekkende werking op moslim immigranten. Als laatste wordt nog de stelling neergelegd dat multiculturalisme leidt tot criminele probleemwijken.

Vooropgesteld moet worden dat de grootste groep bezoekers van deze moskee Nederlanders zijn, die simpelweg de Islam als religie aanhangen. De opmerking dat er een aantrekkende werking zou uitgaan van deze moskee raakt dan ook kant noch wal.

Het lijkt de laatste jaren zo normaal geworden om moslims op deze manier neer te zetten. Iedere dag hoor je Geert Wilders of een van zijn volgelingen zaken roepen in de media over de islam, over criminele Marokkanen of over een tsunami van economische gelukszoekers. Dat lijkt dan wellicht normaal geworden, maar ik vind het schandalig en denigrerend tegenover mensen die dat niet verdienen.

Doordat rijkdom in de wereld nog steeds ontzettend oneerlijk is verdeeld zijn er nu eenmaal mensen die op zoek gaan naar een beter leven. Ook zijn er landen waar de situatie zo onveilig is dat mensen hun land ontvluchten. Dat is een realiteit, die door Wilders niet wordt aanvaard. Liever ziet hij een wereld waar je gezellig voor de kachel een kaartje legt met je andere blanke vriendjes.

Mijn wereld is dat niet. Ik verwelkom iedereen in Nederland die moet vluchten voor misdadige regimes. En ik verwijt het mensen niet, wanneer zij hier komen zoeken naar een beter leven. Ik verwijt het eerder ons zelf, dat ontzettend rijke Nederland dat onvoldoende in staat is om er voor te zorgen dat de rijkdom eerlijker wordt verdeeld.

Dus mag er een moskee komen op de Ter Haarkade? Ja, natuurlijk mag dat. En ik zal het nieuwe gebouw met plezier komen bezoeken. Met een gevoel van trots dat deze mensen dit weten te realiseren, en met de wetenschap dat er in mijn Nederland gelukkig ruimte is voor iedereen om te bidden op de tijd, plaats en tot de godheid van eigen keuze.

Advertenties
43 reacties leave one →
 1. Chahida permalink
  10 juni 2011 10:50

  Ik zelf begrijp überhaupt niet, dat er partijen kunnen worden opgericht, die groepen uitsluiten.
  Het feit, dat dat wordt toegestaan, geeft eigenlijk al aan, dat er geen werkelijke democratie bestaat,
  enkel schijn democratie.

  Een cursus Sociale en Communicatieve vaardigheden,
  aan de SGP, zou niet misstaan 🙂 En neem die PVV er
  dan ook bij, twee vliegen in 1 klap 🙂

 2. PVD permalink
  10 juni 2011 10:55

  “Mijn wereld is dat niet. Ik verwelkom iedereen in Nederland die moet vluchten voor misdadige regimes.”

  Mooi zo! Als jij dan al die vluchtelingen en gelukszoekers in huis neemt en ook mijn deel van de belastingen betaald die naar deze groep gaat.. Vind ik het prima

 3. Bakker permalink
  10 juni 2011 11:50

  Alle politiekehotemetoten in Leiden incl Dhr Kos mogen er van vinden wat zij willen, feit blijft dat er veel bezwaar bestaat tegen de bouw daar kan men in onze democratie niet aan voorbijgaan. Ik hoop dat Dhr Kos zich realiseert dat er ook vast en zeker GL stemmers tussen de petitietekenaars zitten die de bouw niet zien zitten. Overigens heeft onze actie niets met de PVV van doen; deze gaat over alle politieke spectra heen.

  Mede Iniatiefnemer

  • 10 juni 2011 14:40

   Geachte heer Bakker,
   Kom dan gerust eens langs om over die bezwaren te praten. De argumenten die u in de flyer noemt zijn het type retoriek dat de PVV ook graag gebruikt. Het zaaien van angst en het in een kwaad daglicht zetten van een groep mensen die alle recht heeft om in Nederland te zijn en hun geloof te belijden.

   • Bakker permalink
    11 juni 2011 08:52

    De standpunten van GroenLinks die kennen wij inmiddels ; ik heb er niet zo’n behoefte aan om hierover in gesprek te gaan. Tot nu toe hebben er nog weinig tot geen betrokken moslims gereageerd op ons iniatief dus waar maak jij je als niet-Moslim nu precies zo druk over. Deze veelal wel-ingeburgerde Nederlanders kunnen zich toch prima sterk maken voor de eventuele bouw van hun moskee ?
    Laat ook de buurt zich nu gewoon kunnen uitspreken over wat zij precies wel en niet willen, das doodnormale democratie .

   • 11 juni 2011 12:56

    Dus anoniem een petitie starten durf je wel, maar een uitnodiging om daarover te praten sla je af?

   • C. Bakker permalink
    12 juni 2011 10:18

    Dat ik liever in de luwte blijf heeft te maken met het feit dat je hier in Nederland niet altijd je mening kan geven zonder dat anderen over je heen vallen, ook al is deze mening niet iedereen welgevallig.
    Dat ik persoonlijk weinig gewin heb bij dit iniatief draagt er aan bij dat ik niet het risico wil lopen dat er straks bedreiging oid aan mijn adres plaatsvind. Daarnaast gaat het helemaal niet om mijn persoon.
    Met medecollega iniatiefnemer zal op een zeker moment de petities aan de Leidse poltiek overhandigen.

   • Peter permalink
    12 juni 2011 11:46

    Ik gesprek gaan met iemand die je bijvoorbaat al eikel noemt heeft weinig nut denk ik (zie twitter)

   • Chahida permalink
    12 juni 2011 14:57

    Eikel, sukkel, ramdebiel… hahahaha……….
    dat zeg ik ook wel eens in een bepaalde bui,

    Betekent niet precee, dat je dat ook nog meent 🙂

  • Judith permalink
   14 juni 2011 17:59

   Ja, u heeft gelijk dat het uw goed recht is om een mening te hebben en daar een platform voor te zoeken. Maar in een democratie gaat het ook om discussie, en het maakt toch een rare indruk, die anonieme flyer en die anonieme petitie. Toen ik er op wilde reageren was daarvoor geen mogelijkheid. Alleen instemmen was kennelijk toegestaan. Ik ben dan ook blij dat ik dankzij Groen Links (waar ik overigens nog nooit op heb gestemd) nu wel de kans heb om u te laten weten hoe ik, buurtbewoner, denk over uw initiatief. Ik vond uw oproep om de petitie te tekenen echt heel treurig, We wonen met zijn allen in een fijne buurt, waar ook ook veel moslims wonen. Een ‘gezellige volksbuurt’, zo noemt u het in uw petitie. En zo is het maar net. Waarom zou dat veranderen door de komst van een moskee? U speculeert over criminele immigranten. Is de Rembrandtstraat, waar de moskee nu is, soms veranderd in de gevaarlijkste straat van Leiden? Ik dacht het niet. Ik woon (en net als Peter, ook als homoseksueel) graag in een stad die er trots op kan zijn al heel veel eeuwen mensen van verschillende etnische herkomst en religies te herbergen. Onherroepelijk betekent dat ook dat er in de stad dingen worden gezegd en gedaan waar niet iedereen het mee eens is. Dat gebeurt trouwens ook in onze kerken. Ik heb kort geleden tijdens een trouwerij nog een vrouw gehoorzaamheid aan haar man horen beloven in onze hartstikke traditionele Leidse, Marekerk. Ik kan me daar niet in vinden, maar wel in hun recht om het samen zo te willen. Zo mag ieder wat mij betreft doen wat hij of zij goed vindt, binnen de grenzen van de wet. Maar wel zonder ongegronde en anonieme verdachtmakingen aan het adres van anderen. De moslims in mijn famiiie- en kennissenkring worden hartstikke bang van dit soort acties.

 4. Chahida permalink
  10 juni 2011 12:10

  Leiden heeft recht op haar Moskee, nooit zijn er zolang ik mij herinner
  bezwaren aangetekend jegens een te bebouwen Moskee…

  En nu ineens anno 2011, opeens wel. Men kan zeggen wat men wilt, maar dit heeft
  wel degelijk een overgewaaide invloed van de PVV, ook al is die niet direct zichtbaar.

  Een ironische vraag…, mag ik daar op die locatie, in plaats van een Moskee,
  dan een Kerk gaan bouwen?

  • PVD permalink
   10 juni 2011 12:58

   Bezwaar aantekenen is een grondrecht. Dus bezwaar aantekenen mag altijd. Zoals milieufreaks ons land opzadelen met torenhoge bouwkosten door tot aan de hoogste bestuurslaag bezwaar te maken tegen nieuwe wegen etc. mogen inwoners en omwonenden bezwaar maken tegen welk gebouw dan ook. Ik denk ook zeker dat men bezwaar zou maken tegen een kerk.. Niemand zit immers te wachten op dat gebengel van de kerkklokken zondagmorgen vroeg.

   Dan rijzen er nog een paar gewetensvragen.. Mag je in Mekka een kerk bouwen? Mag je in Marokko een kerk bouwen? Mag je in Iran een kerk bouwen? Zijn er überhaupt Moslimlanden waar men zonder protest een Christelijke kerk laat bouwen en waar men dan als Christen zijnde veilig naar toe zou kunnen?

   Wellicht is het een idee om alle vormen van geloof te verbieden onder de 18 want geloof geeft alleen maar ellende. En het indoctrineren van kinderen met gewelddadige sprookjes zoals de Islam of het Christendom kan ik nou niet bepaald bevorderlijk noemen voor de vrede op deze aardkloot. Dus wellicht als men net als met alcohol en sigaretten een leeftijdsgrens zou stellen, zou de wereld er over een poosje een stuk beter uitzien.

 5. Chahida permalink
  10 juni 2011 13:34

  In een Multicultureel land als Nederland, heb je zowel kerken als moskeeën,
  daar kunnen we niet om heen, of we dat nou wel of niet willen. Enkel wat
  overblijft, is het respecteren van deze praktijken in de samenleving, is in mijn
  optiek pas een evenwichtige benadering, van onze Multiculturele samenleving.

  Nee, alstublieft geen Kerk erbij, want die zijn er al genoeg 🙂

  wel te verstaan in Leiden, zo een zevenentwintig stuks, haha.

  Ow vandaag is het Vrijdag, grote bid dag voor Moslims,
  dus even naar de Moskee hoor 🙂

  En straks nog keuze bij de Ter Haarkade, wordt dan de derde
  of vierde Leidsche MoskJA, eerst de zevenentwintig Kerken doorlopen,
  voordat men bij de derde of vierde Moskee aankomt… 🙂

 6. 10 juni 2011 14:46

  Helemaal eens met MoskJA!

  Het dalen van de waarde van huizen is een self-fullfilling proffecy. Als je maar hard genoeg roept dat de waarde van de huizen in die omgeving daar daalt, dan wil toch niemand daar meer een huis kopen? M.i. snijden de initiatiefnemers zich daar dus in hun eigen vingers.

  Ik wordt op zondagochtend soms weleens wakker van het klingelen van de kerkklokken. Dan draai ik me mooi een keertje om, blij voor alle mensen die voldoening halen uit hun geloof.

  Waarom ziet men niet dat het juist heel móói is, zo’n moskee? Het verbindt mensen, het geeft mensen -in dit geval moslims- het gevoel dat ze hier ook een plekje hebben. Of ze hier nou al drie generaties wonen, of hierheen gevlucht zijn. Jaag ze de openbaarheid uit en volgens mij gaan ze dan juíst radicaliseren.

  En het argument ‘je mag in Islamitische landen geen kerk bouwen’ komt me ook de keel uit.
  Nee, en daar mag ook abortus niet, scheiden niet, zullen we dat hier dan ook allemaal maar verbieden?
  Aan de ene kant is de strengheid in andere landen een argument om aan te tonen dat de Islam slecht is, aan de andere kant gebruiken mensen het als voorbeeld, laten we hier ook zo worden!

 7. Frank permalink
  10 juni 2011 17:18

  Bezwaar aantekenen is geen grondrecht. Weet u wat dat wel is? Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van geloof.

  U mag een pamflet maken met daarop talloze drogredeneringen en onwaarheden. Volkomen uw recht. U mag blijkbaar ook andere mensen bang maken en hopen dat ze u gaan geloven, doet Wilders immers ook al sinds tijden. Maar zegt u nou eens eerlijk: wat wilt u nu? Een oplossing? Of wilt u dat daar geen Moskee komt? Of wilt u eigenlijk zeggen: wij willen al die moslims hier niet.

  Als u een oplossing zoekt, zou u misschien eens met de betrokkenen om tafel kunnen gaan zetten. Gewoon praten, zoals normale mensen. (Zal u verrassen dat moslims dat ook kunnen.)
  Maar als u, zoals ik vermoed, het laatste wilt duidelijk maken, dan ligt het enige probleem bij uzelf. Ik vrees alleen dat het een tijd gaat duren voordat u dat inziet.

 8. peter permalink
  11 juni 2011 09:30

  Beste Pieter,

  het gaat er naar mijn inziens niet om of mensen het recht hebben om ergens te wonen of een geloof te beleiden, dat hebben ze. Dat betekent echter niet dat men onder die banier alles maar moet accepteren. Het gaat om een aantal zaken. Zoals het feit dat homosexueel zijn niet wordt geaccepteerd binnen de islam en dat daar zelfs een straf op staat. Of het feit dat ongelovig zijn als de grootste zonde wordt gezien. (De straf is o.a. eeuwig branden in de hel, dan moet je nogal een hekel aan iemand hebben)

  Men roept altijd dat men de vrijheid moet hebben om dit soort dingen te geloven, maar wat voor vrijheid hebben homosexuelen en ongelovigen in deze zaak? Steek eerst is de hand eens in eigen boezem.

  Ik vind het gewoon niet kunnen dat de islam dergelijke standpunten uitdraagt, dat gaat tegen mijn principes in. Ik vind daarom ook dat een moskee niet welkom is zolang dat niet verandert. Of mag ik dat niet zeggen? Ben ik dan een racist en een bruinhemd? Het is zo makkelijk om met dat soort termen te smijten….

  @Petra, een moskee verbind dus helemaal geen mensen. Het sluit mensen uit.

  @Chahida, dat is geen ironische vraag. Je wil graag een bepaald antwoord horen, dat merk ik aan je vraagstelling. Ik zal je echter moeten teleur stellen. Ook op een kerk had ik bezwaar gemaakt. Ik zit niet te wachten op nog meer kerkklokken. Ik heb op de Breestraat gewoond en daar was ik ingesloten door drie van die dingen. Dan kun je je elk kwartier in je nest blijven omdraaien met de vrome gedachte dat er iemand lekker aan het bidden is, maar ik werd er niet gelukkig van.

  @Pieter (nogmaals),
  Wat mij betreft is iedereen welkom, tot op zekere hoogte. Je kunt niet de grens open stellen voor iedereen die een betere toekomst wil, hoe graag je ze ook wilt helpen. Wij als Nederland hebben er simpelweg niet de middelen voor. Willen wij in de toekomst ook wat voor de wereld kunnen betekenen moeten wij zuinig zijn met wat we hier hebben. Op een gegeven moment moet je dus kunnen zeggen dat er een grens is bereikt. (en dat maakt je niet meteen een racist, eerder een realist)

  De komst van die moskee zal zeker een aantrekkende werking hebben. Daarmee wordt volgens mij niet bedoeld dat mensen uit iran horen dat er een mooie moskee wordt gebouwd in Nederland en-dus-maar-gaan-verhuisen. Nee, dat betekend dat de moslims die al naar Nederland toe komen, de keuze hebben om in een wijk te gaan wonen waar geen moskee staat, of een waar er wél een staat. Keuze snel gemaakt!

  Is dat vervelend? Nee! totdat er teveel komen. Want wij hebben van onze fouten kunnen leren nietwaar Pieter. Als we kijken naar wijken als Ondiep en de Rivierenwijk en vele, vele, vele anderen. Dat willen wij toch niet herhalen? Dat zijn fenomenen van deze tijd en die moet je niet in de kaart willen spelen, hoe graag we iedereen ook willen helpen, er zijn grenzen aan wat wij kunnen. Je kunt er niet blind van uitgaan dat alles gioed komt en dat de integratie vanzelf gaat. Dat gaat niet en gebeurd niet als een wijk in demografisch opzicht zo snel verandert.

  Mvg,

  Peter.

 9. Chahida permalink
  11 juni 2011 13:10

  Ieder maakt zijn eigen keuze, om wel
  of niet een religie aan te hangen.

  Dat is ook vrijheid, het kiezen, iets toelaten,
  in iets geloven, voor iets gaan etc etc.

  Zelfs al hang je geen religie aan, dan nog komt de
  mens voor vele uitdagingen te staan op deze aardbol.

 10. Peter permalink
  12 juni 2011 11:32

  Homo mag je ook kiezen om te zijn. Behalve in de islam. Daar is het strafbaar.

 11. hobbykar permalink
  12 juni 2011 11:39

  Het door middel van een geluidsinstallatie oproepen tot bidden lijkt mij toch een behoorlijke irritatie voor de niet gelovige mensen aan de Ter Haarkade te Leiden.

 12. Chahida permalink
  12 juni 2011 15:00

  Steeds die negatieve reacties. Iedereen heeft zijn uitdagingen in het leven…

  Er bestaan oordoppen, tegen geluidsoverlast. Gebruik ik ook, als ik keiharde muziek buiten hoor,
  of festivals die uren duren.

 13. Peter permalink
  12 juni 2011 16:04

  ik denk dat we het over eens kunnen zijn dat we het er niet over eens zijn.

 14. hobbykar permalink
  12 juni 2011 16:28

  Gezien de bevolkingssamenstelling van het Haagwegkwartier moet het geluidsniveau flink hoog worden gezet wil de moskee zijn doelgroep bereiken. Alle gekheid op een stokje…

 15. Chahida permalink
  12 juni 2011 19:05

  Oneens zijn, vanuit het niet eens zijn met elkaar.
  luidt als volgt, discussie gesloten.

  Voor mij niet…….

 16. Chahida permalink
  12 juni 2011 19:34

  Omdat zolang de Mens steeds maar met negatieve reacties komt,
  en de positieve aspect niet ziet, of niet wilt inzien.

  Dan blijf je steeds rondjes draaien in het negatieve cirkel, die dan niet
  wordt doorbroken…….,

  Ik Chahida-Mens kies voor het positieve. Dat is mijn keuze. Een gezonde.
  Op basis vanuit een positieve benadering.

 17. Kawan permalink
  13 juni 2011 13:21

  Mensen, mensen mensen, wat een commotie om een moskee. Ik ben geen inwoner van Leiden, ken de stad ook niet. Maar ken wel Utrecht (Ondiep is genoemd).

  Zelf woon ik weer in een dorp (jaja, op de Veluwe) – na tientallen jaren in de grote stad te hebben gewoond- en heb -tig kerken om me heen en 1 moskee. Ik woon in een woonwijk met hoofdzakelijk Medelanders, ja je weet wel die Nederlanders met een kleurtje. Toen de wijk nog alleen uit hoofdzakelijk 1 bevolkingsgroep bestond was het pais en vree, maar de overheid voerde verplichte integratiebeleid uit en dwong af dat de legestaande woningen door andere medelanders bewoond moesten worden. Dus kwamen er opeens Nederlanders wonen in ‘onze’ wijk, gewoon oerhollandse blanke mensen. Laat ik het kort houden;

  Waar ik/wij – als oorsponkelijke bewoners – het meeste last van hebben zijn die oerhollandse Nederlanders die zo “gezellig” tot diep in de avonduren hollandse schlagers laten galmen en door het bierzuipen zich laten meeslepen om mee te lallen. – tig x deze mensen aangesproken m.b.t. dit gedrag om de woonomgeving toch beetje leefbaar te houden, maar geen resultaat. Zij terroriseren met hun gedrag de hele buurt. Wij hebben geen last van de moskee die hier nog geen honderd meter verderop staat en ook niet van de bezoekers, maar ik heb juist last van die Hollandse zuipschuiten met hun asociaal gedrag. Ik heb ook last van autochtone Nederlanders die altijd maar denken voor mij te kunnen praten hoe ik me voel of wat de situatie voor mij (in negatieve zin) zou kunnen betekenen.

  De hele discussie in Leiden – naar wat ik ervan begrijp – is dus gebaseerd op aannames. Aannames van mogelijk verhoogde crimi’s en gebaseerd op intolerantie. Alleen zeggen en schrijven we dit niet.
  Beste Peter, ik weet waar ik over praat omdat ik dit alles zelf ervaar zowel qua woonomgeving als qua werkomgeving (werk in Utrecht -Overvecht,Kanaleneiland, Ondiep en Zuilen). De problemen zijn vooral ontstaan omdat deze allochtonen alleen maar in die wijk konden wonen (hadden geen keuze). Want in de andere (blanke wijken) werd op eenzelfde manier geprotesteerd zoals dat nu in Leiden het geval is en hun protest werd gehonoreerd (tja omdat dit de wijk/buurt was waar menig raadsleden wonen). Triest, dat ik nu constateer dat de Nederlandse calvinisten zoals jij , niets leren van de door hen gemaakte fouten. blijkt nu wel met deze actie/reacties. Je staat gewoon niet open voor andere medelanders met hun cultuur, daar komt het allemaal op neer en onderbouw je dit met de ene drogredenering na de ander. En dan o zo materialistisch… waardedaling van woningen als er allochtonen de buurt bewonen of een moskee bezoeken?!! Deze drogreden gaven ze in mijn studententijd ook op, toen wij als studenten in een bepaalde wijk gingen wonen in Utrecht of toen ik als eerste gekleurde Nederlander in een wat dure woonwijk ging huisvesten. Men was bang dat er andere kleurlingen zouden komen, “want die gasten zijn toch altijd zo close, dus trekt deze wel andere roetmoppen aan…”. Tsss… zij die dit denken/zeggen zijn uit hun diepste eigenheid intolerant jegens hun naaste. Ik zie weinig verschil in de grondgedachten van wat ik meegemaakt heb en wat ik nu lees aan (jouw en uit de flyer’s’) tegenargumenten .

  1 ding is zeker; Destijds in Utrecht was met mijn komst de waarde van de woningen absoluut niet gedaald, integendeel zelfs, ik heb het met dubbele winst kunnen verkopen. Mijn (huidige) woning is niet in waarde gedaald sinds de moskee er staat; dus laat dit een voorbeeld zijn voor de situatie in Leiden.

  Als je eerlijk bent zeg het dan gewoon wat je werkelijk op je hart hebt hierover . Laat me raden: “Not in my backyard !!” … Schei toch uit met dit gehannes en kom niet met kul-argumenten. Be honest !!

 18. Chahida permalink
  13 juni 2011 16:22

  Beste Kawan,

  Ik begrijp je verhaal. Dank voor je reactie. Betreft de verspreidde MoskNEE Flyer, is de mede initiatiefnemer Dhr. (C).Bakker, en geen Peter, zolang ik weet. Omdat je deels in je verhaal,
  verwijst naar ene Peter..

  Er is nog niet een kans gegeven, en er word al beoordeelt van vanjewelste, daarmee sluit
  men af, blokkeert men, en creëert men niet.

  Tegenstanders (De MoskNEE flyer verspreiders), zijn altijd goed in angst in te boezemen.
  Angst stoot af en verergert. Angst vervreemd en verwijdert. Angst is per definitie, niet de
  oplossing. Angst word vaak ingezet om chaos te creëren..

  Sla de geschiedenis er maar op na… angst hier, angst daar, groepen die tegen elkaar
  worden uitgespeeld, tegenstanders vrezen voor anders denkende. Dat zie je met vele
  groeperingen, zoals in dit geval Moslims, maar ook Krakers, om maar een voorbeeld te
  noemen. Het is zo makkelijk en de weg van de minste weerstand, om af te geven op hen.

  In plaats zelf verantwoording te nemen. Ook om te communiceren. Dat laatste geval ontbreekt…
  In gesprek met elkaar gaan, openheid, der rust der zelve, ik spreek uit ervaring dat dat wel werkt!

  Fijne dag verder.

 19. 15 juni 2011 22:48

  De afgelopen dagen is een flyer verspreid in Leiden Zuid-West en het Haagwegkwartier met als titel MoskNEE. Een flyer waarin wordt geprotesteerd tegen de komst van een moskee aan de Ter Haarkade, ter vervanging van de moskee die al jaren aan de Rembrandtstraat is gevestigd.
  Mooi is dat dat noemt men maatschappelijke betrokkenheid de vara noemt dat verschilligheid…

  De flyer geeft argumenten tegen de komst van de moskee als waardedaling van de huizen,
  En zulks blijkt ook uit de praktijk, ooit een moskee in een villawijk gezien??

  geluidsoverlast bij de oproep tot gebed,
  Ook dat is juist het gejammer van de een of andere gelovige is irritant net zo goed als men in Tilburg bezwaart maakte tegen gebeier van kerkklokken.
  Tegenwoordig heeft iedereen een horloge dus die oproepen zijn nergens voor nodig , die tijd is voorbij, als je die grote geest wilt aanbidden dan leer je maar klok kijken….ipv anderen te storen met gejammer of gebeier er is al geluidsvervuiling genoeg in ons land.

  en een aantrekkende werking op moslim immigranten.
  Ja natuurlijk, moslim immigranten voelen zich eerder thuis als het zo is geregeld als thuis.De vraag is of je dat wilt. Nederland koos voor een kenniseconomie met hoogopgeleide, veel moslim immigranten zijn analfabeet .Willen we die aantrekken??

  Als laatste wordt nog de stelling neergelegd dat multiculturalisme leidt tot criminele probleemwijken.
  En alweer waar, de filosoof Hobbes stelde reeds nav de Engelse burgeroorlog dat pas als er eenheid is er cultuur tot stand kan komen.En die eenheid is er niet als de antibond activisten?PvdD stemmers samen moeten leven met mensen die het als een feest beschouwen een dier de keel door te snijden.
  De vraag is wat is beschaafd respect voor leven of een offerfeest?

  Vooropgesteld moet worden dat de grootste groep bezoekers van deze moskee Nederlanders zijn, die simpelweg de Islam als religie aanhangen.
  Het is maar hoe je het bekijkt.Men eet conform het land van herkomst /herkomst ouders. Men spreekt die taal, viert de feesten, vervult er militaire dienst, wordt er begraven, zoek er een bruid heeft een paspoort van dat land etc.
  Het feit dat Nederland zo goed is mensen die binnen onze grenzen worden geboren een Nederlands paspoort te verstrekken makt de ontvanger nog geen Nederlander.
  Uit een Turkse pappa en een Turkse mamma komt een Turks kind zo simpel is dat en nota bene dat vinden ze zelf ook.De aantrekkende werking is er wel degelijk en terecht dat men zich daar tegen verzet.

  Het lijkt de laatste jaren zo normaal geworden om moslims op deze manier neer te zetten.
  Ja wij zijn laat wakker geworden terwijl al tientallen jaren verkeersborden bij de ingang van Mekka laten zien dat een niet moslim de stad niet in mag.
  Beetje de appardheids wetten uit Zuid Afrika maar dan nog een graadje erger.
  De moslim maakt onderscheid tussen mensen en idd en terecht zullen wij dat ook moeten doen om onze positie niet nog meer te laten ondergraven.
  Overal zie je hoofddoekjes als symbool van de Islam en als teken van minderwaardigheid van de vrouw.
  In ons land is iedereen gelijk vandaar dat we discriminerende ideologieën ook moeten inperken.

  Iedere dag hoor je Geert Wilders of een van zijn volgelingen zaken roepen in de media over de islam, over criminele Marokkanen of over een tsunami van economische gelukszoekers.

  En dat komt omdat hij feiten heeft.
  Het is en feit dat het merendeel van de gevangenisbevolking de nieuwe Nederlanders betreft.
  De werkloosheid onder bijv de Marokkanen is veel en veel hoger dan onder de autochtonen of bijv. de Surinamers.
  Marokko werkte niet mee aan controle van de Nederlandse overheid inzake fraude met onroerende goederen en kinderbijslag etc.
  Uit de keiharde cijfers blijkt dat de immigratie Nederland geld kostte en ellende bracht.
  Daarom alleen nog selectieve emigratie zoals de echte emigratie landen zoals Australië Canada en Nieuw Zeeland dat al jaren doen.
  Geen laag opgeleide kanslozen potentiële uitkeringstrekkers meer toelaten daar worden we niet beter van.
  En helaas Nederland is nu eenmaal niet in staat alle ellende van de hele wereld op te lossen.Wij hebben eeuwen moeten werken om zo ver te komen als we nu zijn aan anderen landen om ook dmv keihard werken de problemen op te lossen.
  En dat kan zie India Zuid Korea Singapore en nu weer China.

  Dat lijkt dan wellicht normaal geworden, maar ik vind het schandalig en denigrerend tegenover mensen die dat niet verdienen.
  Die mensen verdienen dat juist wel want hun land loopt achter hun cultuur is middeleeuws. Alleen door stevige competitie en stoppen met postmodernistische cultuurrelativisme kan men de aanzet geven tot verbetering.
  Want wij zijn toch beter, er is hier toch zrg voor bejaarden? Er is hier toch minder kindersterfte? Er is hier toch gelijkheid van man en vrouw? Er is hier toch toegang voor iedereen tot de gezondheidszorg?
  Laat de dames en heren ipv hier te komen profiteren van ONS werk zelf de handen uit de mouwen steken om eigen land verder te helpen.

  Doordat rijkdom in de wereld nog steeds ontzettend oneerlijk is verdeeld zijn er nu eenmaal mensen die op zoek gaan naar een beter leven.
  Begrijpelijk maar niet goed te keuren die landen zijn arm omdat er geen vrijheid is , en let op met name in die fantastische moslim landen is er geen vrijheid.
  Geen vrijheid en geen rechtszekerheid geeft geen ondernemerschap dat is een economische wet.
  Kortom als je het slecht hebt moet je niet weglopen maar aanpakken en politiek participeren.En dat is nu dat gene wat men in Leiden doet, maatschappelijke betrokkenheid en niet slikken wat de overheid op je bordje schuift,
  Prima!!

  Ook zijn er landen waar de situatie zo onveilig is dat mensen hun land ontvluchten.
  Jep er is hier ook oorlog geweest tussen Haarlem en Amsterdam
  Gaarne eigen problemen oplossen ipv verder gelegen landen en volken met uw probleem lastig vallen.Trouwens een paar bommen op Libië doen wonderen let maar op!

  Dat is een realiteit, die door Wilders niet wordt aanvaard. Liever ziet hij een wereld waar je gezellig voor de kachel een kaartje legt met je andere blanke vriendjes.
  Als er iemand is die de realitiet onder ogen ziet is het de dag en nacht bewaakte Wilders, en de suggestie “blanke vriendjes” dat Wilder racistisch zou zijn is op zijn minst onheus.

  Mijn wereld is dat niet.
  Nee geachte schrijver dat is niet je wereld en daarom doe je er verstandig aan eerst de feiten te onderzoeken voor je gaat blaten .

  Ik verwelkom iedereen in Nederland die moet vluchten voor misdadige regimes.
  Ik niet ik geef de voorkeur aan Tripoli platgooien zodat de bevolking daar in haar verzet gesteund wordt en een respectvol eervol bestaan kan opbouwen ipv duizenden kilometers van huis te moeten vragen om een aalmoes.

  En ik verwijt het mensen niet, wanneer zij hier komen zoeken naar een beter leven.
  Ronduit laf dat weglopen.Mooie boel zou dat geweest zijnals wij waren weggelopen ipv in opstand te komen tegen Spanje….

  Ik verwijt het eerder ons zelf, dat ontzettend rijke Nederland dat onvoldoende in staat is om er voor te zorgen dat de rijkdom eerlijker wordt verdeeld.
  Die verdeling van de rijkdom heeft alles te maken met de achterlijke cultuur aldaar.
  Er is nog nooit een machthebber geweest die vrijwillig afstand deed van de macht.
  Politieke macht komt uit de loop van het geweer kortom de dames en heren armoezaaiers hebben het allemaal aan zichzelf te danken net zo goed als de rijkaards hun welvaart aan zichzelf te danken hebben.
  Er vliegen geen gebraden duiven in uw mond.
  Stop nu eens met zeuren en ga aanpakken ipv de schuld van je ellende bij een ander weg te leggen.

  Dus mag er een moskee komen op de Ter Haarkade? Ja, natuurlijk mag dat.
  Nee dat mag niet als de meerderheid zich daar niet gelukkig mee voelt dat noemt men democratie…

  En ik zal het nieuwe gebouw met plezier komen bezoeken.
  Ja natuurlijk is er een man met een grote baard die vanuit de wolken toekijkt op ons mensen met die gedachte kom je uit de armoede.
  Heel verstandig!

  Met een gevoel van trots dat deze mensen dit weten te realiseren,
  Deze mensen hebben weten te realiseren?
  Uw droomt buitenlands geld van fanatieke fundamentalisten die zoals Hamas proberen macht te kopen.
  Deze mensen doen niets behalve tweedehands Mercedessen rijden….en dat om landgenoten de ogen uit te steken.

  en met de wetenschap dat er in mijn Nederland gelukkig ruimte is voor iedereen om te bidden op de tijd, plaats en tot de godheid van eigen keuze.
  En daar zou nu eens een einde aan moeten komen
  Religie opium van het volk…..
  Als je in sinterklaas, depaashaas of de kerstman gelooft moet je dat ook zelf betalen en dien je daar een ander ook niet mee lastig te vallen.
  Uw vrijheid stopt daar waar u de vrijheid van een ander belemmert.

 20. Joost permalink
  16 juni 2011 08:00

  Aangezien ik nog weinig reacties van buurtbewoners ben tegengekomen toch even een reactie van een buurtbewoner, en wel van één die in het geheel geen moeite heeft met de komst van een moskee op de Ter Haarkade. Wat mij buiten de tendenteuse argumenten en belachelijke foto op de MoskNee flyer tegenstaat was de onmogelijkheid om een positief geluid te laten horen. Het is altijd moeilijk om mensen te mobiliseren die ergens voor zijn wat niet direct hun eigen belang betreft. Niet-moslims zitten niet direct te wachten op een moskee, zoals niet-christenen niet zitten te wachten op een kerk, of niet-verslaafden niet op een opvang (die zit overigens nu op de Ter Haarkade), dat neemt niet weg dat veel burgers zich realiseren dat dat soort voorzieningen er voor medeburgers moeten zijn. De Ter Haarkade is een uitstekende plek voor een moskee of andere voorziening. Helaas wil de politiek zich nog wel eens laten beinvloeden door degene die graag laten weten dat ze ergens tegen zijn, omdat de indruk ontstaat dat die representatief zouden zijn voor ‘de buurt’. Dat is dus niet zo. Ik vraag me af hoeveel van de anonieme intiatiefnemers van de MoskNee flyer of de eventuele ondertekenaars van hun petitie daadwerkelijk in de buurt wonen. De geschiedenis leert ons dat angst zaaien altijd makkelijker is dan daar tegenin gaan.

 21. Ricardo Wijntjes permalink
  17 juni 2011 18:18

  Prima initiatief dat http://www.mosknee.nl, vergelijkingen met kerken doen er niet toe aangezien er in de kerk vrede en saamhorigheid wordt gepreekt. In Moskeeën wordt onderscheid gemaakt naar groepen mensen: homo’s, vrouwen en “ongelovigen”. Dit moeten wij niet willen, niet in Nederland niet in Leiden. Dus iedereen die dus voor het maken van onderscheid is, stem MoskJA. Wil je aan de andere kant het onderscheid een halt toe roepen en vrouwen, homo’s en andersdenkenden respecteren, ga dan naar http://www.mosknee.nl. Mochten ze toch de Moskee gaan bouwen, laat ze dan in ieder geval een paar mooie klokken laten klinken of in het Nederlands zeggen, dat er gebeden gaat worden. En jawel, dat heet integratie.

  • brian permalink
   8 september 2011 16:10

   Met jou kan ik tenminste praten er wordt van alles verzonnen om het door te drukken naar de bevolking wordt allang niet meer geluisterdt als er in hun eigen buurt maar geen moskee staat. Mensen die het niet eens waarderen dat ze hier mogen wonen als ze zo graag naar een moskee willen er staan er al iets van 500. Ja 500 teveel laat ze eens 1moslim landtje noemen waar er democratie is of waar er vrede is of alleen israel heeft democratie en dat doet pijn als.De kapers van 9/11 gingen ook naar de moskee zagen eruit als doodtgewone mensen.Het probleem binnen de islam is dat er overal radicale moslims het overnemen.Allah zorgt toch zo goedt voor waarom naar de varkens cristelijke ’’honden’’ in het westen.Waarom niet naar een golfstaat ?Net als al die smoesjes altijd. Dat mensen de islam niet begrijpen enz islam is gewoon een geweldadige agressieve bloeddorstige religie mensen die dit nog niet inzien lopen echt met oogkleppen op.

 22. Chahida permalink
  19 juni 2011 16:49

  SGP, echt zo een leuk clubje…. die ook nog eens mee regeert… koude rillingen…

  In kerken, waar priesters, pausen, zo vaak kinderen misbruiken, de onschuld der zelve,
  kinderen zijn de toekomst, met elke generatie. Die deze worden misbruiken….
  Recentelijke weer een kerkelijke kindermisbruik.

  Vrouwen zijn altijd onderdrukt, heeft niets te maken met welk religie dan ook!!!!!

  Dat gebeurd in ons huidige maatschappij nog, en met de komst van de meeregerende
  SGP, is de cirkel rond.

  Wat men gelooft , of nastreeft, blijft een eigen keuze. Met andere woorden,
  laat een ieder in zijn waarde.

  Het is makkelijk, religies af te schilderen, met allerlei opmerkingen. Wanneer men niet zelf het
  positieve voorbeeld geeft, als zijnde een voorbeeldfunctie te zijn. Ook juist voor diegene die dat
  nodig hebben.

  Ga maar leven tussen en in twee culturen, voordat men van alles uitkraamt. Leven in
  1 cultuur is al moeilijk genoeg, laat staan tussen twee culturen.

  De Nederlander zelf heeft moeite met de eigen taal, zowel het gesproken als geschreven woord.
  Ook bijvoorbeeld, zij die Universitair hebben gestudeerd. De Nederlandse taal, is eenmaal geen makkelijke taal. Dan zo hypocriet te roepen, dat zij moslims, dienen te integreren.

  Als Gastarbeiders opgeroepen om vuile klusjes te doen, waar Nederland zelf zich te groots
  voor voelden, zet zich voort door Poolse arbeiders in te schakelen.

  Het is te prijzen, wat een expressie, uitstraling, lichaamstaal, die exotische, warmbloedige
  en temperamentvolle mensen vanuit die landen mee brengen. Gebaren taal, ook een taal.
  zovele vormen van taal……… hoezee. Hun Mediterrane keuken gastvrijheid speelt een heerlijke
  rol.

 23. Nadia permalink
  20 juni 2011 14:44

  Beste Pieter Kos,

  Het doet me goed om te lezen dat ik als Nederlander word aangesproken. Vaak horen ik het tegendeel.
  Een in Nederland geboren en opgegroeide meisje, die al het onderwijs heeft gevolgd en nu zelfs afgestudeerd is, is nog steeds een buitenlander omdat ze vanwege zelf overwoge principes een sluier draagt.
  Ik ben erg gelukkig in Nederland en blijf hier ook tot mijn dood graag tussen de polders en molens. Wat mij anders maakt is dat mijn ouders in een ander land zijn geboren en ik een extra taal beheers. Mijn godsdienst is geheel op vrije keus, weliswaar met de juiste opvoeding, maar zoal ik mijn geloof beleef beleven mijn ouder deze anders. Bij hun is het een mengelmoes van islamitiche overleveringen zowel als tradie en enkele belevingen zelfs bijgelovig.

  Ik beleef mijn geloof op mijn manier, en als ik mij niet vergis is of was Nederland legendarish in de vrijheid van godsdienst.
  Gelukkig is het een hele kleine groep mensen die er tegen zijn, maar deze zijn erg actief.

  Zoals eerder in de tekst is aangegeven zijn de Moslims erg passief. Ja dat klopt in de zekere zin, dat ze geen ruzie willen met de mensen. We weten donders goed welke kant de vinger zal opwijzen.

  Wat de mensen echter niet realiseren is dat de hulpbehoefende immigranten die de taal niet beheersen en geen idee hebben van de werking van de regering gaat nu meestal gepensioneerd zijn en hun kinderen die wel op de hoogte zijn en die zich per generatie steeds meer intellectuelen telt het wel weet.

  En niet te vergeten de grote groep Nederlande met Nerderlandse opa’s en oma’s moslims worden ook gekwest met dit soort acties.

  Het is erg gek dat ik me niet eens meer belaagd voel als ik Marokkaans tuig of uitkelingtrekkers word genoemd… ik heb altijd mijn eigen geld verdiend en heb een geen strafbald zoals vele anderen. En is het niet gek !!! dat ik me niet meer erger.. wie is er nu verkeerd bezig..

  Ben erg respectvol tegenover andere religie’s overyuigingen levenswijze ect geweest. Mijn motto is behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wil worden.

  Al komt er een kerk naast mijn huis .. zou ik daar nooit een KerkNee actie van maken!
  KerkJa vrijheid blijheid.

  Dus Pieter dank voor je begrip en steun ..

  Met vriendelijke groet,
  Nadia B………

 24. Frans permalink
  20 juni 2011 17:46

  Toegegeven, ik heb wat gemist de laatste tijd in Leiden (zuidwest).
  Onlangs vernam ik dat er ‘iets’ van een onnozele, beetje domme, ‘MoskNEE’-club(?) is opgestaan, in de ‘ruime’ omgeving van de Ter Haarkade.
  Dat wetende kan ik gewoon niet anders dan de ‘MoskJA’-actie van harte te ondersteunen.
  ‘MoskJA’ vind ik een goed initiatief tegen (te veel) lokale morele vervuiling.
  Ik lees op de site nog wat terug, van wat schrijvers vinden, maar de argumentatie tégen een Mohammedaans godshuis, slaan mijn inziens grotendeels nergens op en raken kant nog wal.
  In twee plaatselijke ‘sufferdjes’ (‘Witte Weekblad’ èn in ‘HÈT’) vernam ik onlangs nog wat ‘gereutel’ omtrent het ‘gegeven’.
  In het redactioneel toch wat betere ‘Leids Nieuwsblad’, heb ik (nog) niets er over vernomen.
  Als dat nog komt, hoop ik zeer, dat het zinnig en ‘ongekleurd’ is.
  Groet aan alle Mede- en Nederlanders, maar vooral Leidenaars, die hopenlijk iets langer nadenken / doordenken… voor de mening komt.
  Een èchte (geboren) Leidenaar… en zeker niet uit een villawijk.

 25. Onno permalink
  21 juni 2011 11:24

  Is die C. Bakker van het haatzaaiclubje Mosknee niet dezelfde als de Leidenaar Cormelis Johannes Bakker die dit jaar zijn handtekening zette voor de PVV zodat deze partij aan de provinciale verkiezingen mee kon doen? Zo ja, dan hebben we hier dus met een PVV-tokkie te maken…

 26. gurg@hotmail.com permalink
  2 juli 2011 19:45

  moskee is bijne klaar,, jullie willen of niet we gaan lekker in de moskee bidden, kijken jullie niet naar de kerken niemand gaat daar bidden????

 27. joseph permalink
  29 juli 2011 10:21

  Ik begrijp het politieke statement van groen links niet,groener word het zeker niet met een betonnen[blauwe]bak ,half in de bestaande vijver tegenover een unesco monument,met een parkeerterrein eromheen waar nu gras is en bomen groeien.
  Tegen een gebedsruimte zijn wij zeker niet,immers de voorstellen in 2005 gedaan zijn door eenieder goed bevonden,echter in haar grote wijsheid heeft de gemeente gemeend de lokatie te moeten veranderen en nu op een prominente plaats en veel groter dit islamitisch centrum te moeten plaatsen.
  Kan het gemeenteraadslid dit uitleggen?
  Is het misschien zo dat degene die de woningen eromheen gaat bouwen problemen verwacht met de verkoop,gedeald heeft met de gemeente!
  Of is er zoals in andere plaatsen is geprobeerd,en gedaan,gedoneerd aan diverse ambtenaren en of politieke partijen!
  Ons geachte gemeenteraadslid had eerst zijn huiswerk moeten maken en onderzoeken wat er nu werkelijk speelt in de wijk.
  De wijk zag op deze lokatie graag een gezondheidscentrum,bij de ene arts moet je de trap op en bij de ander de trap af,handig!
  Het nee zeggen tegen deze lokatie is geen afwijzing maar een vraag om gehoor,de wijk heeft een alternatieve lokatie voorgesteld,na bekend te zijn gemaakt met de nieuwe lokatie
  maar daar is tot op heden nog niets mee gedaan.
  Ik denk niet dat het Moskeebestuur iets te verwijten valt,de zwarte piet ligt duidelijk bij de gemeente die de inspraken alleen voor de vorm behandeld maar niet handelt naar de wens van de bewoners.

 28. brian permalink
  24 augustus 2011 12:33

  ik
  ben zelf antilliaan en zeg nee.kijk naar al achterstandswijken lekker met zoveel moslims alleen maar ellende och is fatima weer zwanger je 5e pas ?Moslims mogen joden uitschelden hollanders wegpesten bedreigen en rappen hoe “kut” holland wel niet is v.b sala edin of appah zie je antillianen rapen over discriminatie of zo? kennelijk willen we op zo,n fantastisch moslim landtje lijken zonder vrijheid waar de vroegere hollanders hun leven hebben gegeven 2e wo.ik zeg dus MOSKNEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!

 29. brian permalink
  24 augustus 2011 13:45

  Nederlandt mag eens een v.b nemen aan de antillen als
  het om immigratie gaat daar heb je geen gen pardon en al die onzin elke dag worden veel illegalen eruit gezet ook al woon je er 20 jaar ben je illegaal adios flik je wat als buitenlander adios ik kende illegalen daar die waren doodsbang voor de 0 TOLERANCIA!!!!! kunnen bepaalde bevolkingsgroepen niet met elkaar samenleven dan gewoon niet op de antillen is de multiculturele samenleving wel geslaagd omdat er ook keihard wordt opgetreden enige waar men over klaagt is dat er teveel wordt gesproken heel wat anders al die islamitische ellende hier v.b samir a mohammed b

 30. isaac permalink
  6 april 2012 09:48

  De afgelopen jaren zijn er miljarden overgemaakt naar Turkije. Nederland moet snel stoppen met het buitenland onderhouden.
   
   
  Turkije krijgt sinds 2000 subsidie om het land klaar te stomen voor toetreding tot de Europese Unie. Het bedrag is opgelopen van 274 miljoen euro in 2003 tot nu ongeveer 940 miljoen euro per jaar. Daarnaast massa Turken die Nederland manipuleren slepen per jaar circa 16 miljard naar hun eervolle land! Miljarden stromen naar een corrupt en doortrapt regime als Turkije. Een land waar men nauwelijks van mensenrechten gehoord heeft. Voor dat je geld weggeeft aan allerlei Turkije rijp maken voor de EU lidmaatschappij projecten, moet je eerst zorgen dat hier in Nederland alles naar behoren draait. Het duurt niet lang meer en Nederland wordt een ontwikkelingsland. En laten we ons er goed van bewust zijn,dat die achterstands landen als Turkije en Marokko,plus tegenwoordig ook al Somalië en Ethiopië allemaal draaien op al het kinderbijslaggeld en andere onzalige uitkeringen daar naar toe uit ons land.
  En als dank komen ze massaal naar Europa toe. Waarom niet naar Saoedie Arabie of een andere rijke grote buurland. Ontwikkelingshulp kan beter besteed worden in Nederland. Onderwijs hier is drastisch verslechterd. Waarom wij hele rijke dictaturen steunen die miljarden aan de olie verdienen.
  Onderdrukking, geweld en fanatisme doen zich met name in door de islam gedomineerde landen voor, en dat kan weer geen toeval zijn. In Turkije zitten meer dan 267 journalisten vast. Begin maart werden er nog acht journalisten opgepakt, in het kader van een onderzoek naar een vermeend complot om de regering omver te werpen. Het gaat onder andere om de bekende De Turkse journalist Ismail Saymaz ziet zich geconfronteerd met maar liefst negen rechtszaken naar aanleiding van artikelen die hij schreef voor het dagblad Radikal. Saymaz kan tot 79 jaar gevangenisstraf veroordeeld worden. Turkse gevangenissen lopen vol met de andersdenkenden. Maar ook vrijgelaten journalisten worden nog steeds bedreigt: Vlak nadat de twee Turkse onderzoeksjournalisten Ahmet Şık en Nedim Şener waren vrijgelaten uit de gevangenis zijn ze bedreigd. Dat meldt het Comité voor de bescherming van Journalisten (CPJ). De twee werden op borgtocht vrijgelaten tot de rechtszaak tegen hen weer verder gaat. Kranten worden nog steeds verboden. De krant Ozgur Gundem krijgt het verbod voor haar verslag van de vieringen van het Koerdische Nieuwjaar. Jake Hess, een 25-jarige Amerikaanse mensenrechtenactivist, vertaler en journalist is in Turkije gearresteerd omdat hij terroristische banden zou onderhouden met de Koerden. Er zijn nog steeds strafrechtelijke vervolgingen tegen de Turken die zich bekeren tot het christelijke geloof. Geschat wordt dat Turkije inmiddels zo’n 8400 Internet sites blokkeert. Turkije heeft allerlei wetten die bedoeld lijken tegen de minderheden. De aanklacht luidt altijd dat met bekering de „Turkse identiteit” wordt beledigd. Hoe is het mogelijk dat de Westerse beleidsmakker zo’n land als de beste model voor alle moslimlanden durven te propageren?
  Nu is nog geen 0.002 procent van de Turkse bevolking christen. Door verdrijving en genocide is het christendom bijna verdwenen. In 1915 is niet alleen een genocide gepleegd op de Armeniërs; ook driekwart van de Syrisch-orthodoxen en bijna alle Pontianse bevolking aan de zwarte zee is uitgemoord. In naam is Turkije nu een seculiere staat, maar nog steeds wordt gestreefd naar een 100 procent islamitisch land. Er wordt actief geprobeerd de laatste christenen eronder te krijgen.

  Ook andere niet -islamitische gemeenschappen liggen onder vuur. Turkije wil ten koste van alles toetreden tot de Europese Unie, maar waarom?. Men wilt als vijand binnenkomen. EU leiders zitten in eigen val! Jonge Turken in EU landen worden systematisch als de vijanden van het westen opgevoed/opgeleid, op deze manier kan Turkije alleen een graf van EU worden.
  De Amerikaanse Commission on International Religious Freedom geeft jaarlijks een rapport uit waarin met name de godsdienstvrijheid van religieuze minderheden wordt beoordeeld. Sinds drie jaar heeft deze commissie Turkije op een observatielijst geplaatst, wat een duidelijke indicatie is dat de situatie van religieuze minderheden in Turkije verslechterd is. Het meest verontrustende hierbij is dat er in het maatschappelijk klimaat in Turkije steeds meer vijandigheid lijkt te ontstaan tegenover christenen.
  State Dept treedt op als de VS het lichaam beveelt aan Turkije worden aangewezen als Religious Freedom Violator :”systematische, voortdurende, en grove”… “Na de genocides, en ander geweld, en de huidige, verstikkende wettelijke beperkingen, christelijke gemeenschappen van Turkije nauwelijks worden opknoping op”, schreven ze.  “Elk jaar die voorbij gaat zonder substantiële religieuze hervorming plaatst deze minderheden in meer gevaar en helpt verzegelen hun lot. In de Arabische Lente, Turkije houdt zichzelf uit als een islamitische model. But it is no model for religious freedom.” Maar het is geen model voor religieuze vrijheid.”
  “Door de Turkse regering een systematische en grove beperkingen op de vrijheid van godsdienst of overtuiging dat alle religieuze gemeenschappen in Turkije beïnvloeden, en in het bijzonder een bedreiging voor het land van de niet-islamitische religieuze minderheden, USCIRF raadt Turkije worden aangewezen een land van bijzondere zorg,” de nieuwe rapport.

  In Turkije is door de EU gefinancierd onderzoek uitgevoerd naar de algemene visie van Turken op hun christelijke landgenoten. De uitkomsten waren onthutsend. Meer dan 84% van alle ondervraagde Turkse moslims willen absoluut geen christenen als buren, terwijl meer dan 70 procent er ernstige bezwaren tegen had dat christenen uiting gaven aan hun geloof in publicaties of tijdens openbare bijeenkomsten zoals kerkdiensten. Het speelt inmiddels zo hoog op dat Nederlandse politici van Turkse komaf vrezen voor hun leven. Bedreigingen zijn aan de orde van de dag, in Turkije is het erkennen van genocide taboe, terwijl vanuit Europa juist veel stemmen opgaan die vinden dat Turkije juist tot erkenning moet overgaan wil het ooit lid worden van de Europese Unie. Nederlandse parlementariërs en gemeenteraadsleden zitten totaal klem en durven zich niet meer openbaar over de kwestie uit te laten. Dit waanzinnige Turkije is volgens de brutale EU politicus het beste model voor alle Moslimlanden. Na hun “lente” moeten ze zelfde doen wat Turkije altijd doet? Dat doen ze graag en onder de ogen van de EU beleidsmakkers, verdwijnen de Christenen van Irak, Egypte, Marokko, Nigerie, Soedan en Libië ook.

  De gevreesde “kafir” visie op christenen en christendom wordt in belangrijke mate bewerkstelligd door de Turkse staatspolitiek. Turkse opvoeding/onderwijs is onproportioneel antiwesters. Turken produceren veel films, als voorbeeld ”Vallei van de wolven”, “fetih1453”.. Deze anti westerse series worden door de politieke Islam als indoctrinatie materiaal gebruikt. Velen Turken maken de vergelijking tussen de islamitische militaristische veroveringen van toen met de huidige, al tientallen jaren aan de gang zijnde massale immigratie van hun landgenoten naar Europa. Wat in de 17e eeuw de Turken invasie uiteindelijk tegenhield -namelijk de wil om de moslims te stoppen- broeit niet meer onder de bevolking in Europa. Gekke politicus stoppen weer miljarden onder de naam ontwikkelingsgeld in de oorlogsmachine van moslimlanden: alweer 31 miljoen dollar belastinggeld aan Turkse verovering propaganda. Turken hebben de hoofdstad van Europeanen veroverd en maken ze ook films met de geld van Europeanen: Vóór 1955 was 18 procent van de inwoners van Istanbul Grieks. Wanneer de pogroms in 1955 niet hadden plaatsgevonden, waren er onder de 17 miljoen inwoners die Istanbul nu telt, misschien wel een miljoen Grieken geweest. Nu zijn het er hoogstens een paar duizend.
  Turken plannen een aanval op de christelijke minderheid en laten in een krant het nieuws plaatsen dat er een bomaanslag is geweest op het huis in Griekenland waar Mustafa Kemal Atatürk is geboren. De mannen, die met hun knuppels klaarstaan, gaan vervolgens over tot actie. Zij veranderen de wijk van de christenen in een ’hel’.

  Winkels worden twee dagen lang geplunderd. Er vallen tientallen doden. Kerken worden in brand gestoken en de politie kijkt goedkeurend toe. Na deze gebeurtenissen vertrokken bijna alle Grieken uit Istanbul, de stad waar ze eeuwenlang hadden geleefd. In Fetih 1453 veroveren de Turken onder leiding van hun sultan Mehmed de Byzantijnse hoofdstad Constantinopel;de hoofdstad van het voormalige Oost-Romeinse Rijk. Nu hetzelfde barbaren maken vreselijke films en bedreigen hele Europa. In deze series, die zowel in Turkije als in een aantal Arabische landen een groot succes was, wordt een buitengewoon negatief beeld geschetst van Europese christenen. Naar schatting zijn tussen de 1,2 en 1,4 miljoen Armeniërs in de deportaties betrokken geraakt, van wie waarschijnlijk driekwart het niet heeft overleefd. De genocidale vervolging van de Armeniërs heeft zich dus vooral voltrokken door dodelijke massale deportaties onder extreem slechte omstandigheden en door gerichte massamoorden, ook op degenen die na de weken- en soms maandenlange tochten uiteindelijk nog aankwamen bij de plaatsen van bestemming.

  De christelijke gemeenschap in Turkije is geslonken van zo’n 38 procent van de bevolking tot nog slechts 40.000 christenen anno 2012.
  Nu Nederland is aan de beurt:Turkije stuurt door de overheid betaalde ambtenaren onder de naam, imams, onderwijzer, hulpverlener enz. enz naar ons land, die automatisch van Nederlandse overheid een 2e uitkering krijgen, plus ontvangen ze veel geld van de internationale Moslim organisaties, zoals rabita van Saudi arabie. Terwijl ze gebruikmaken van de godsdienstvrijheid hier, wordt in hun eigen land het christelijke erfgoed systematisch verdreven. Moet je je voorstellen wat Turkije zou zeggen als het andersom zou zijn!
   
  Stop ontwikkelingshulp aan de Moslimlanden, dit heeft tot nu toe niks opgeleverd, ze zijn alleen nog erger geworden. Moslimlanden terroriseren Nigeria, Mali, Soedan tot aan de kleine dorpen aan toe.
  Er is een merkbare toename van aanslagen tegen christenen in moslimlanden; het gaat om opvallende inbreuken op de geloofsvrijheid. De vervolging van andersgelovigen betekent niet meer of niet minder dan een pijnlijke inbreuk op de mensenrechten. het is tijd om te stoppen met ontwikkelingshulp aan staten waar aanslagen en vervolging van christenen geduld worden.
  Moslimlanden als Mali, Uganda, Jemen, Soedan, Somalie, Pakistan, Nigeria, Libië, Egypte, Marokko, Turkije direct aanmoedigen met extra “ontwikkelingshulp” is een verraad. Alle geld verdwijnt in de zaken van moslim bendes die systematisch met het slachting van de andersdenkenden bezig zijn. Moslimlanden die Nederlandse ontwikkelhulp ontvangen, grenzen aan de rijkste olielanden ter wereld en ze hebben nog hetzelfde geloof ook: Saoudie-Arabië, Iran, Koeweit. Waarom moet de kaffers in Nederland in Godsnaam geld aan Jemen, Egypte, Turkije, Pakistan weggeven? Hebben we hier geen financiële problemen genoeg? Slechte ontwikkelingen met de miljarden belastinggeld; Islamitische milities van Nigeria die nog steeds ontwikkelingsgeld ontvangen vallen nog meer christelijke dorpen aan en slachtten  daar met kapmessen mensen af, onder wie veel vrouwen en kinderen. De gewapende islamitische milities hebben zeker 600 christenen vermoord in de stad Homs, inclusief hele gezinnen met jonge kinderen. Deze moslim bendes hebben ook christenen ontvoerd en vragen hoge losprijzen. In twee gevallen waarin was betaald, werden de lichamen van de mannen gevonden. worden christenen gedwongen de stad te ontvluchten naar de veiligheid van gebieden die onder controle van de overheid staan. Moslimstrijders en hun gezinnen nemen hun huizen over. In hele Afrika gebruiken ze steeds meer kindsoldaten en eisen de verantwoordelijkheid op voor alle gecoördineerde aanslagen. Terwijl in hele Afrika en middenoosten met de ontwikkelingshulp nog meer bloedige oorlogen, etnische zuiveringen uitgevoerd worden, gaan de burgemeesters van 40 gemeenten door met de afwerking van de islamitische uitstoot hier. Deze burgemeesters zijn niet gekozen, ze lijken op de stammenleiders van Libië…e maken van de grote steden een islamitische enclave.
  Volkskrant: “Het Rotterdamse stadsbestuur roept de hulp van het kabinet in om de verloedering van achterstandswijken tegen te gaan. Zo willen burgemeester en wethouders harder kunnen optreden tegen huisjesmelkers die hun panden niet onderhouden, te veel mensen in een huis proppen of de tuin laten veranderen in een vuilnisbelt.
  PvdA-wethouder Hamit Karakus (Wonen) spreekt van een Rotterdamwet 2.0: een vervolg op de wet die tijdelijke uitzonderingen op andere wetten mogelijk maakt, maar die vooral bekend werd doordat kansarme bewoners zonder werk uit achterstandswijken werden geweerd. Die wet kwam in 2005 tot stand op initiatief van Rotterdam.

  Nu draagt het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad negen suggesties aan om de wet uit te breiden. De kans is groot dat minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) die zal overnemen.
  Karakus pleit onder meer voor een voortvarende aanpak van malafide huiseigenaren. ‘Ik wil dat overlast door een huisjesmelker binnen een half jaar wordt opgelost’, licht de wethouder toe. ‘De eerste keer krijgt zo’n eigenaar nog een waarschuwing, maar daarna direct een boete, de derde keer een verbod op verhuur, en in het uiterste geval volgt onteigening.’

  Dat kan nu jaren duren, volgens Karakus(…)”
  Karakus zorgde jarenlang voor de bouw van de grote moskeen in Nederland, wat aan de basis staat voor al die problemen wat hij nu noemt…Continuïteit van de Turken import, dubbelpaspoort voor hen, aparte islamscholen, militaire dienst in Turkije, Turkse TV schotels in hele stad; dat zijn de jobs wat ze systematisch uitvoeren. En nu gaan ze weer de naïevelingen manipuleren? Waarschijnlijk is deze stad nog niet in handen van Moslims. Wat een demagogie!
  Dankzij het verraad in Nederland, winnen Moslims nog meer terreinen, ze zuiveren veel gebieden in hun omringende landen en exporteren miljoenen moslims naar Europa.
  Weer honderden christenen vermoord in Afrika en middenoosten. De bittere werkelijkheid is, dat het hier gaat om de uitvoering van een jarenoud plan om alle Christenen uit te moorden. Dit is pas het begin. In Europa stijgt Moslim bevolking tot bijna 60 miljoen. Vrouwen en kinderen worden in netten gevangen, als ze voor de dood willen vluchten, en afgeslacht in naam van Allah en Mohammed. Wie protesteert riskeert zijn leven. De islam is per definitie wreed en onrechtvaardig.
  Zo ging en gaat het ook in Irak, Soedan, Iran, Indonesië (Ambon!), Somalië, Mauretanië, Pakistan, Turkije, Bangla Desh en nog meer. Moorden op christenen worden gesmeed door ‘godgeleerden’ die vrij spel hebben. Soms zijn de christenen beter af, en worden geknecht, getreiterd en bedreigd als rechteloze tweederangs burgers. Egypte bijvoorbeeld weigert daar iets tegen te doen, en bedreigt bekeerlingen uit de islam. Turkije (een NAVO-partner…) blijft de Armeense minderheid terroriseren. Menselijkheid is de islam vreemd. Het is geen toeval dat er geen enkel democratisch moslimland is.

  Turkije ziet haar overtollige, slecht opgeleide onderdanen blijkbaar niet alleen als haar voornaamste exportproduct, maar ook als melkkoetjes voor extra inkomsten uit het buitenland. Het enige waar het om gaat bij Turkije is dat hij geld heeft om een oorlog te voeren tegen Koerden en Christenen. De export van uikeringen wordt daar voor gebruikt. Het is dan ook ridicuul om te zien dat elite tegen het stopzetten van de export van uitkeringen is. Want corruptie vindt dat de koerden en de Christenen niets te zeggen hebben. Elite speelt de hoer voor de Islam. Nu weten wij allen hoe dat de Islam over hoeren denkt. Daarnaast loopt een groot deel van de drugshandel via Turkije ook hier steekt de Turkse staat geld in de tas om een oorlog tegen de Koerden en alle Christenen te voeren.

  Laat die Turken zelf maar een uitkeringensysteem in het leven roepen voor hun eigen Turken. Zodat ze bij ons geen geld meer komen stelen met hun leugens. Turkije kan niet alle financiële zorg (van 13 miljoen eigen landgenoten) op Europese landen blijven afschuiven. Turkse regering vindt het een plicht voor “Europese Turken” om hun dienstplicht te vervullen in Turkije. Maar de financiële zorg komt al veertig jaar op het bord van de Europese landen?  Een overheid die uitkeringen naar het buitenland overmaakt, is een overheid die zijn administratie in het geheel niet op orde heeft. En al helemaal niet als het ontvangende land corrupt is en er met cijfers en denkbeeldige kinderen wordt gesjoemeld om dat uitkeringensysteem zoveel mogelijk leeg te trekken. En Turkije moet eens stoppen met het blijven inpalmen van Nederlanders van Turkse afkomst. Blijft dit gedoe dan voor eeuwig bestaan? En worden alle uit hen geboren mensen automatisch Turks staatsburger? Dan wordt Nederland op den duur een geïslamiseerde provincie van Turkije. Belachelijk en onaanvaardbaar. Weg met het dubbele paspoort! Onze sociale zekerheid is naar de kloten, onze pensioenen idem dito. Miljarden, tientallen miljarden zijn opgesoupeerd door lieden die daar nooit voor hebben betaald, laat staan daar iets voor hebben gepresteerd, en er dus ook helemaal geen recht op hadden. Zolang er voedselbanken nodig zijn in Nederland en mensen aan de schuldpaal genageld worden heeft de overheid hier eerst nog wel wat te regelen i.p.v. te zorgen voor moslim landen: indirecte steun aan terrorisme.
  Wordt het niet de hoogste tijd dat de personen die daar verantwoordelijk voor zijn geweest, ter verantwoording worden geroepen.

  Moslimlanden zijn verantwoordelijk voor de bescherming van minderheden; we moeten blijven druk uitoefenen opdat die landen hun verantwoordelijkheid nemen. Dus niet Miljoenen Turken, Marokkanen en Somaliërs hierheen verplaatsen, maar daar in die landen vrije gebieden creëren voor de minderheden. Bijgevolg:geen geld meer voor landen die christenen niet beschermen. Integendeel:juist daar zouden christelijke gemeenschappen of projecten moeten ondersteund worden om een tegengewicht te vormen tegen de onderdrukking en om de mensenrechten te vrijwaren, zoals de bescherming der vrouwen en kinderen. Export van uitkeringen, kinderbijslag, AWBZ moet onmiddellijk stoppen. Wij moeten allemaal de broekriem aantrekken vanwege de miljarden die de massa-immigratie ons kost.

 31. van Gogh permalink
  20 juni 2012 18:44

  Je bent een enorm zwakke broeder, Pieter Kos. Misselijkmakend.

 32. TESSA1 permalink
  9 juli 2012 14:47

  Uitkeringsfabriek en immigratie.

  SP biedt geen oplossing voor de Turkse,Marokkaanse immigratie problematiek die Nederland miljarden kost. Immers houdt SP uitkeringimmigranten niet op afstand. Het is dus niet vreemd dat SP niet het onwenselijk vindt dat er zoveel geld naar het buitenland wordt gestuurd.
  Sinds jaren 80 komen er geen arbeidsmigranten uit Moslimlanden, valse huwelijksmigratie is de nieuwe migratieport geworden. Gemiddeld 74% van de uitgereikte visa gaat aan gezinsherenigers/vormers uit Marokko, Turkije en Somalië. ca. 92% van huidige moslimpopulatie is na jaren 80 binnengekomen.
  “De SP vindt de uitkeringen te laag en wil daarom het minimumloon en de daaraan gekoppelde uitkeringen verhogen met 5 procent voor de komende vier jaar….”  (SP programma)
  Economische vluchtelingen die door gebrek aan scholing geen bijdrage kunnen leveren aan onze economie maar alleen een beroep doen op ons sociale stelsel, zijn uitkeringsimmigranten. Elke Turk of Marokkaan die binnenkomt vangt automatisch een uitkering, tijdens zijn vertrek capituleert hij Nederland voor de eeuwenlange uitkeringen die hij in herkomstland mag ontvangen. Zonder hervorming van de verzorgingsstaat blijven deze uitkeringmigranten komen. De stijging van het aantal importbruiden zal ongetwijfeld te maken hebben met de hogere uitkeringen. Nederland is gecapituleerd door de Uitkeringsfabriek. De massale toestroming van uitkeringstrekkers,valse asielzoekers wordt voortgezet. Stop 2 000 Moslims in een stad, het wordt een kettingreactie, na enkele jaren worden ze 50 000. Jonge Moslim vrouwen worden constant zwanger gehouden. Een import bruid maakt van de bruidegom een “gehuwd status” en dus hogere uitkering e.d. Dan na 3 jaar mag er gescheiden worden, en volgt automatisch verblijfsvergunning en recht op uitkering.
  Dan kunnen beiden hertrouwen of een bruid cq bruidegom importeren.
  De niet-westerse immigranten van de afgelopen veertig jaar zijn onder meer zo duur voor de samenleving omdat ze minder werken, vaker een uitkering hebben, minder verdienen en minder belasting en premies betalen. Door de immigratie van ongeschoolde niet voor arbeid inzetbare uitkering immigranten worden de kosten van vergrijzing pas echt onbetaalbaar.
  SP programma: “De SP wil niet dat zakken voor een inburgeringsexamen wordt beboet, als de cursist niets te verwijten valt….” (SP) Nieuwe immigratie uit Moslim landen zal sociaal zwakke wijken verder belasten, ‘zwarte’ scholen zullen nog zwarter worden.
  Als etnische populaties groter worden, neemt de kans op de vorming van ‘parallelle samenlevingen’ toe. Als de omvang en concentratie van etnische populaties toenemen, valt de druk om te integreren weg. Ontvangende samenlevingen staan ook negatiever tegenover grote groepen immigranten dan tegenover kleine. Ook dat ondermijnt de integratie bij voortgaande immigratie.

  “Het is belangrijk dat mensen zich voorbereiden op hun komst naar Nederland. De gestelde eisen aan huwelijks- en gezinsmigratie mogen niet misbruikt worden om de vrije huwelijkskeuze in te perken…”
  “De huidige bijstandsuitkering is te laag en moet de komende jaren met in totaal 5 procent worden verhoogd. Gemeenten moeten meer mogelijkheden krijgen om bijzondere bijstand te geven…” (SP programma) Migratieregelingen zijn uiterst fraudegevoelig. Niet alle immigranten zijn toegewijd zijn aan de Nederlandse samenleving. Ze nemen bovendien slechte gewoonten uit eigen land mee. Veel moslims blijken georganiseerd zijn als verlenging van hun eigen machthebbers. Assimilatie, wat in de Verenigde Staten tot dusver gebruikelijk was, wordt in Nederlandse politiek doorgaans afgewezen.
  Turken en Marokkanen die in Nederland georganiseerd zijn vormen nu eigen aparte enclaves. Dergelijke ontwikkelingen kunnen op den duur de rechtsstaat ondermijnen, zeker als leidende krachten in de Nederlandse samenleving geneigd zijn tot toegeeflijkheid.

  Het zijn ook niet eens de oplossingen die men voorstelt om de crisis te bestrijden. Gezinshereniging en vooral huwelijksmigratie draait hele integratie terug en veroorzaakt enkel importarmoede. De partijen van de “sociale coalitie” zijn tegen de beperking van massa-immigratie. SP heeft geen duidelijke standpunt over de massale moskeebouw en remigratie van grote groepen.
  Door de “sociale coalitie” gesteunde Moslims moeten van hun machthebbers infiltreren in de linkse en Rechtse partijen, terwijl ze niets moeten hebben van linkse, Joodse en Christelijke ideeën. Zij zijn hier om te infiltreren en moskeen te bouwen. De boodschap die zij in de moskeeën verkondigen,is een giftig mengsel van nationaal-socialisme en politiek islam, een dodelijk gevaar voor onze democratie en cultuur. Zie maar ook hoe Turkse moskeeën in Nederland allemaal door de Turkse staat gestuurde imams hebben. De Turkse staat behandelt de Turkse moslim in Nederland als een kolonist die onderworpen blijft aan het moederland.
  Honderden duizenden Turken in Nederland worden kunstmatig in Turkije gehouden, Eigenlijk zijn ze gewoon niet in Nederland. Ze kopen hun groenten in de Turkse winkel, nemen rijles bij een Turkse instructeur en gaan alleen naar de Turkse moskee (Nederlandse kerk of synagoog blijft taboe!). Via schotels kijken ze naar hun eigen TV programma’s, uitsluitend in eigen taal. Invloeden van de Nederlandse samenleving dringen nauwelijks door. Nederlandse politieke partijen kennen ze niet goed. Daar is een woord voor:desintegratie en stemadvies, kledingadvies, eetadvies, religieadvies, taaladvies, voortplantingadvies, oorlogadvies enz. enz vanuit Moslimlanden! De dimensies van het probleem liggen ten grondslag aan de aanpassingniveau van de grote massa die minder scoort dan de veel dieren die beter kunnen beseffen dat ze van grondgebied veranderd zijn! Omdat de politiek islam gebaseerd is op het analfabetisme en culturele achterlijkheid is het gebruiken van gesloten enclaves via overmatige expansie blijft een strategisch doel, namelijk de islamisering en de vestiging van een Turkse parallelsamenleving. Door de transparantie van de geld- stromen ligt oncontroleerbare belangenverstrengeling op de loer. Wel koestert men de wens de invloed van de Turkse staat in Nederland en andere landen te vergroten en de expansie van ‘Turksheid’ tot stand te brengen. Assimilatie en ‘vernederlandsing’ moeten dus tot elke prijs voorkomen worden. Moslims die geen waarde hechten aan hun Turkse of Arabische achtergrond, valt minachting ten deel. Zoals aangegeven wordt de band met het vaderland op allerlei manieren nauw gehouden en wordt dit in aanzienlijke mate vanuit Moslimlanden georkestreerd en hun macht binnen de PVDA, CDA, GL en D66 wordt groter.
  Verwar deze dubieuze constructie echter niet met de voor een democratie cruciaal fenomeen als de buiten-parlementaire beweging. Deze gigantische omwenteling werd en wordt door de PVDA, CDA, GL, D66 politici gesteund en richt zich fundamenteel tegen de belangen en behoeftes van de burgers.
  De Turkse politieke elite gelooft in een keiharde machtspolitiek. Tot 1683 heeft Europa zich alleen maar verdedigd tegen hordes hormoongedreven moslims die niks anders brachten dan massamoord, verkrachting, roof, marteling en in slavernij degenen wegvoerden die ze te bruikbaar en seksueel te aantrekkelijk vonden om te vermoorden. Nu zitten ze met een vijfde colonne hier. De Turkse staat kan haar mensen zo mobiliseren. Noord-Cyprus is bezet dankzij 65 000 immigranten,in Nederland zijn ze met de illegalen samen ca. 730 000 geworden.

  Nederland bevindt zich in de grootste demografische omwenteling van zijn historie, waarbij vooral niet_Europese bevolkingsgroepen de oorspronkelijke bewoners heel snel aan het vervangen zijn. Straat voor straat, wijk voor wijk is er een etnische zuivering aan de gang. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht wordt de meerderheid van de kinderen tot achttien jaar gevormd door niet-westerse allochtonen. In 2015 zal de grote meerderheid van de hele bevolking van de Randstad bestaan uit niet-westerse allochtonen.
  De meerderheid van de inwoners van Amsterdam is allochtoon. Sinds 1974 is de autochtone bevolking in de hoofdstad meer dan gehalveerd. Men vertrok omdat niet-westerse allochtonen via “positief discriminatie” voorrang kregen bij de toewijzing van woningen, onderwijs en werk! Amsterdam Zuidoost bestaat 82% van de bevolking uit niet-westerse immigranten. De 18% inheemse Nederlanders bestaat voornamelijk uit 50-plussers. De kolonisatie van Amsterdam-Zuidoost door niet-westerse immigranten is niet alleen het gevolg van een hoog geboortecijfer onder niet-westerse allochtonen. Een andere voorbeeld daarvan is de situatie in Amsterdam-West. In dit stadsdeel wonen ca. 220.000 mensen. Daarvan is 13 % Nederlanders. Deze staatsdeel is nu totaal onleefbaar geworden. Een directe gevolg was dat een oorlogsmonument heeft plaats moeten maken voor de bouw van een moskee. Het is veel meer een gevolg van de aanhoudende immigratiestromen en het gerichte voorkeursbeleid van de almachtige PvdA, CDA, D66 en Groenlinks die het aantal inheemse inwoners willen minimaliseren. Groei van anti-Nederlandse “immigranten” colonne is van groot belang voor de PVDA, CDA, GL en D66.
  Cijfers van het Centrum voor Onderzoek en Statistiek van de gemeente Rotterdam wijzen uit dat momenteel meerderheid van de stad allochtoon is. 30 jaar geleden de scholen uit overwegend Nederlandse leerlingen, inmiddels bestaat de leerlingenpopulatie voor 90% uit allochtonen met als overgrote meerderheid Turkse en Marokkaanse leerlingen. R. Plasterk (PVDA) wilt betere onderwijs en nog meer innovatie. Plasterk ziet zich echter geconfronteerd met de eisen van de arbeidsmarkt die zich richt op technologische kennis en innovatie. Daarvoor zijn goed opgeleide mensen nodig op middelbaar en hoger beroepsniveau. Maar de niveau van onderwijs is juist door de bewuste politieke keuze van PVDA enorm gedaald.
  De problematiek binnen het onderwijs is een politiek probleem, de kwaliteit daalt. Tot 2011 groeit het aantal niet-westerlingen in ons land met bijna 490.000 mensen, terwijl de totale bevolking in dezelfde periode groeit met 570.000 mensen. Dat houdt in dat de allochtonen driekwart van de bevolkingsgroei voor hun rekening neemt. Laten we beginnen met de feiten; de meerderheid van de schoolgaande jeugd in het basisonderwijs is van allochtone afkomst. Bijna de helft van deze leerlingen komt uit landen als Suriname, Marokko en Turkije en heeft ouders met een lage schoolopleiding. Van de 201 basisscholen in Amsterdam hebben 127 scholen meer dan 50 procent leerlingen van laag opgeleide ouders van niet-westerse afkomst. 102 basisscholen hebben zelfs een concentratie van 70 procent. 54 basisscholen hebben op schoolniveau geen of weinig contactmogelijkheden tussen de achterstandsleerlingen en andere groepen leerlingen omdat de ‘andere’ groep simpelweg ontbreekt. Grote steden hebben nu een lagere onderwijs niveau dan die van Turkije en Marokko.
  Den Haag telt voor het eerst in de geschiedenis meer allochtonen dan autochtonen. Het aantal inwoners van Nederlandse afkomst is dit jaar tot onder de 50% gezakt. En ziet Den Haag er net zo uit als veel andere steden waar de islam de dienst uit maakt: gebouwen met TV schotels, met daartussen mannen met baarden en vrouwen/meisjes die schichtig in een uniform over straat lopen.

  Ook Utrecht lijkt ten prooi te vallen aan Moslims; in de studie van de gemeente Utrecht wordt een allochtoon gedefinieerd als een persoon die in het buitenland is geboren, of van wie de ouders in het buitenland zijn geboren. Met deze manipulatie willen de niet gekozen burgemeesters van tijd winnen. Zo worden er in de moskeen in Utrecht twee gemeentelijke loketten geplaatst, één voor de vrouwen en één voor de mannen. Moslimlanden verbonden infrastructuur gesteund door de niet gekozen bureaucratische kaste is een sterke voedingsbodem voor de verraderlijke politieke partijen. Dankzij deze partijen zijn er tienduizenden kunstmatige ambtenaren actief bij de overheid.

  Huwelijksmigratie zgn. gezinshereniging van de Moslims is het grootste kwaad omdat via nicht en neef huwelijken sprake is van een constante instroom. Kunstmatige vergroting van de parallelle maatschappij wordt onvermijdelijk genoemd, ze werd als moreel juist omdat het geboortecijfer te laag was. Lage geboortecijfers zijn juist te danken aan de niet naturelle Moslim voortplanting. Marokkaanse tienervrouwen met 3 kinderwagen, analfabete mannen met 7 vrouwen en 25 kinderen die hele straat onleefbaar maken, verstoren naturelle ontwikkeling. Heel veel vrouwen willen geen kinderen krijgen. Met de huidige grootte van de moslimbevolking is het zo goed als zeker dat er de komende 25 jaar onvoldoende voedsel en energie zal zijn. De situatie is dramatisch. Iedereen had dit kunnen zien aankomen: als in 2032 weer 25 jaar verstreken zijn, zullen het er bij beide groepen ca 5.3 – 6.8 miljoen zijn. Het aantal Somaliërs enz. zal dan net zo groot zijn als nu het aantal Marokkanen en Turken. Dat is door de opeenvolgende regeringen vakkundig verziekt. Er zijn zomaar de meest ongepaste vreemdelingen van de aarde naar Nederland getrokken. Die zijn door huwelijken met de bevolking daar geheel op ingegaan. Moslims mogen alleen met moslims trouwen. Kolonisatie via de baarmoeder dreigt Nederland. U kunt gerust zeggen dat de toestand in alle grote steden is ronduit vreselijk en vaak ook gevaarlijk. Grote steden hebben geen tranen meer om te huilen. Ze zijn al lang verloren, verkocht en verraden.

  SP, PvdA, D’66, GL, CDA zijn niet bereid fundamentele hervormingen door te voeren. Van de lentecoalitie hebben Nederlanders geen profijt. De lentecoalitie heeft duidelijk zelfde koers gekozen. Bezuinigd wordt er nauwelijks, lastenverzwaringen des te meer. ‘Hervormingen’ is inderdaad een term die iedereen persoonlijk opvat. De in ons ogen ideale hervorming van Nederland die rechtvaardigheid, compassie, flexibilisering, lastenverlichting en een kleinere overheid combineert is nog nauwelijks in zicht. Onder druk van Brussel hebben ze verdere lastenverzwaring in overbelast Nederland voorgesteld en weigeren om echte bezuinigingen door te voeren waar draagvlak voor is. SP, PvdA, D’66, GL, CDA willen dat Nederland doorgaat met het onderhouden van de explosief groeiende Moslims. Dit omvat niet alleen uitkeringen (WW, WAO, Bijstand, AOW, kinderbijslag, plus de sociale lasten, plus vrijstelling van plaatselijke belastingen, maar ook huisvesting, scholing, gezondheidszorg, subsidies en niet te vergeten de kosten van het hele begeleidende apparaat van sociale diensten, justitie en advocaten, Hadj, de bedevaart naar Mekka (€25.000.- per persoon), militaire diensten in Turkije (€10.000.- per persoon) voor de honderden duizenden uitkeringstrekkers. Turken en Marokkanen die in Nederland wonen slepen miljarden Euro naar hun corrupt en doortrapt landen waar ze niet willen wonen! Miljarden via non-stop uitkeringen (bijstand en kinderbijslag) aan niet in Nederland wonende massa die steeds groter wordt, daar boven op komt nog ca. 3 miljard per jaar om Turkije rijp te maken voor de EU lidmaatschappij. Sociale Verzekeringsbank wist jaren dat de Marokkaanse en Turkse gezinnen gebruikmaken van dubbele kinderbijslag voor kinderen die in het land van herkomst wonen. Uit een steekproef van bleek dat er 73 procent van de Marokkaanse, Somalische en Turkse gezinnen frauderen. Het is toch niet te geloven dat van onze zuur en duur verdiende belastinggeld moslimlanden worden onderhouden!
  Eerste Kamer werkt alleen voor de Moslims. Dankzij corrupte politici hebben de mohammedanen steeds meer macht overgenomen. Export uitkeringen naar Turkije en Marokko, bloedige rituele slachtfeest(offerfeest genoemd!), wrede rituele onverdoofd besnijdenis, genitale verminking bij meisjes én jongens, een misdaad, een tégennatuurlijk fenomeen, is bedacht door zieke geesten wordt als multiculturele praktijk opgedrongen. Burka/hoofddoek, dubbele passpoort, moskee als symbool van overwinning, uithuwelijk, rituele erewraak enz.. enz.. wordt door de elite gelegaliseerd. Niet gekozen burgemeesters, rechters en zieke ambtenaren blijven beweren dat de Nederlandse cultuur met dit soort praktijken beter wordt. Dankzij corrupte rechters en politici hebben de mohammedanen het rituele erewraak en slachten (nu nog van dieren, en straks van niet-moslims!) weer veiliggesteld. De meer dan twee miljoen mohammedanen in Nederland (2,3 miljoen) kunnen de komende jaren onbelemmerd doorgaan op Nederlandse bodem met het doorsnijden/doorzagen met een mes van de kelen van hun onverdoofde slachtdieren-vrouwen en ze vervolgens dood laten bloeden. Moslimleiders van NIF en ISN in Nederland denken dat ze ca. over 10 jaar in de grootsteden besnijdenisplicht kunnen invoeren. Gruwelijke besnijdenisfeest (5 moslimmannen houden kind vast en 2 gaan snijden..)met honderden enthousiaste Moslims die bloed willen zien, onverdoofd onder de messen van moslimslagers vastgebonden kinderen, hun gesneden geslachtdelen.
  De gruwelijk wrede manier van slachten van dieren (en mensen) door mohammedanen staat in schrille tegenstelling tot de naturelle cultuur. Ten diepste zien we de wrede Islam tegenover de humane overtuiging van de natuur zelf…veel politici en ambtenaren zijn nu onderworpen aan deze gruwelijkheid. De stemmen van de kiesgerechtigde mohammedanen zijn momenteel goed voor aantal zetels in de Tweede-Kamer en komende jaren worden de miljoen minderjarige moslims kiesgerechtigd.
  Veel politici, rechters en ambtenaren blijven beweren dat de Moslims bijdrage leveren aan de multiculturele maatschappij. De gruwelijk wrede manier van slachten van dieren en barbaarse rituele erewraak door mohammedanen is geen multiculturele fenomeen maar een collectieve waanzin. Niet alleen dieren maar ook vele vrouwen en meisjes zijn vermoord omdat ze zich aan het agressieve gezag van hun maatschappij, vaders en broers proberen te onttrekken. Met een IQ van ca. 82 is het moeilijk te onderscheiden wat goed of kwaad is, laat staan bijdrage leveren aan een nieuwe culturele ontwikkeling. Het ‘verwestersen’ als motief, is cruciaal in de motivering van deze slachtingen. De vermoorde vrouwen zijn in tegenstelling tot de vermoorde journalisten en wetenschappers meestal naamloos, maar het is typerend voor de manier hoe de islam zich al eeuwen handhaaft door het elimineren van critici en afvalligen.

  De ‘elite’ heeft bijna onomkeerbare situatie geschapen, welbewust. Iedereen kan zien dat de Eerste kamer, de rechters en ambtenaren meedoen aan deze mohammedaanse collectieve waanzin. De duisterheid van hun motieven is voor een gewoon mens nauwelijks te lezen of te vermoeden, maar willens en wetens hebben de bureaucraten het land kapot gemaakt,want dat is gebeurd:de grote steden zijn de machtscentra,die stuk voor stuk (snel volgen A’dam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht, Eindhoven,Tilburg enz)in handen komen van fanatieke, onverschillige islam georiënteerde uitstoot. Over maximaal 10 jaar dicteert m.i. de islam de landelijke verkiezingen. Dan is het over en uit. Als men realistisch bekijkt wonen onze kinderen en kleinkinderen straks tussen 7 miljoen niet westerse allochtonen en Nederland is dan (over 20 jaar) volledig overgenomen. Wanneer de immigratie niet drastisch afneemt, zullen steeds meer van onze kinderen op het oorlogspad gestuurd worden om aan meer voedsel en energie te komen. Onze geschiedenis kan in de vuilnisbak of heeft een geweldige wending genomen, Nederland de vergaarbak van de wereld zal dit in de toekomst niet meer kunnen opbrengen, geen geld en geen kennis meer, verval verzakking verrotting afbraak en sloop zijn het gevolg.
  Bureaucratische kaste heeft het volk in deze zaak niet om toestemming gevraagd. Op geen enkele moment, is deze moslimmigratie ooit aan de bevolking voorgelegd. Politici en ambtenaren die betrokken zijn bij deze proces zijn zelf ziek, slap en bedrieglijk.
   
   
  Met Vriendelijke Groeten,
   
   
  Anti crisis comité 
   
  Tessa S., Adriana T., W. Brassy
   
   
   

 33. Isa permalink
  25 januari 2013 12:24

  Wij leerlingen van het Roc van Twente staan 100% achter u en vinden het vrijheid van godsdienst hier geschonden wordt. Ga zo door !!!

Trackbacks

 1. Nieuwe moskee wordt een aanwinst voor Leiden Zuid-West - GroenLinks Leiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: